Paça - Bursa Dan Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Paça - Bursa Dan Yemek TarifleriPAÇA MALZEME: Et (tavuk eti de olabilir) 1 kg Tereyağı 3 kaşık Sarmısak 2 diş Kırmızıbiber 3 çay kaşığı Sirke 1 çay kaşığı Biber Un 1 fincan Tuz Yumurta 2 adet YAPILIŞI: Et iyice piştikten sonra et bir kenara, suyu bir kenara ayrılır Ayrı bir tencereye 2 yumurta kırılır Döğülmüş iki diş sarmısak, sirke ve unla karıştırılarak etin suyuyla pişirilir Geniş bir kaba etler parçalanır Üzerine unlu et suyu dökülür Onun üzerine de yağda kızdırılmış kırmızı biber sosu dökülerek servis yapılır Tuz, yerken karara göre ilave edilir![]() |
|
|
|