![]() |
Paça - Bursa Dan Yemek Tarifleri
PAÇA MALZEME: Et (tavuk eti de olabilir) 1 kg. Tereyağı 3 kaşık Sarmısak 2 diş Kırmızıbiber 3 çay kaşığı Sirke 1 çay kaşığı Biber Un 1 fincan Tuz Yumurta 2 adet YAPILIŞI: Et iyice piştikten sonra et bir kenara, suyu bir kenara ayrılır. Ayrı bir tencereye 2 yumurta kırılır. Döğülmüş iki diş sarmısak, sirke ve unla karıştırılarak etin suyuyla pişirilir. Geniş bir kaba etler parçalanır. Üzerine unlu et suyu dökülür. Onun üzerine de yağda kızdırılmış kırmızı biber sosu dökülerek servis yapılır. Tuz, yerken karara göre ilave edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.