Sakarca Kayganası Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakarca Kayganası Nasıl YapılırSakarca Kayganası Nasıl Yapılır ![]() Malzemeler: Malzemeler ![]() akarca (3 bağ) Yumurta (1 adet) Tuz1yemek kaşığı (20 gram)Mısır Unu 4 yemek kaşığı (100 gram) Sıvıyağ ½ çay bardağı (100 gram) Hazırlanışı: Yapılışı Kaynayan tuzlu suda soğan kısımları yumuşayıncaya kadar haşlanır Suyu süzdürülür Sonra ince ince doğranır İçine yumurta, mısır unu gerekirse bir tutam tuz ilave edilip, karıştırılır Teflon tavada sıvıyağ ile alt üst edilerek kaygana şeklinde kızartılır Sıcak dilimlenip servis edilir![]() |
|
|
|