ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sakarca Kayganası Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930955)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:25 PM

Sakarca Kayganası Nasıl Yapılır
 

Sakarca Kayganası Nasıl Yapılır

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:

Malzemeler

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
akarca (3 bağ) Yumurta (1 adet) Tuz1yemek kaşığı (20 gram)Mısır Unu 4 yemek kaşığı (100 gram) Sıvıyağ ½ çay bardağı (100 gram)

Hazırlanışı:

Yapılışı . Kaynayan tuzlu suda soğan kısımları yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyu süzdürülür. Sonra ince ince doğranır. İçine yumurta, mısır unu gerekirse bir tutam tuz ilave edilip, karıştırılır. Teflon tavada sıvıyağ ile alt üst edilerek kaygana şeklinde kızartılır. Sıcak dilimlenip servis edilir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.