![]() |
Paşa Böreği Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Paşa Böreği Nasıl YapılırPaşa Böreği nasıl yapılır ![]() Malzemeler : Hamuru için : 6 kahve fincanı un 1 kahve fincanı su 1 adet yumurta 3 çorba kaşığı margarin 1 çay kaşığı kabartma tozu Tuz Harcı için : 1 su bardağı bezelye garnitürü 10 adet doğranmış mantar Yarım demet maydanoz 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 3 adet sosis yada tavuk göğsü Tuz, karabiber Sos için : 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı etsuyu 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı un Tuz Üzerine serpmek için ; çörekotu Tarif : Ön hazırlık olarak unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açınız ![]() Suyu, yumurtayı, tuzu, kabartma tozunu ve margarini unun ortasına koyup iyice yoğurunuz ![]() Hamurdan küçük bir parça ayırınız ![]() Hamuru merdane ile açıp 26 cm ![]() ![]() Garnitürü, doğranmış mantarı, rendelenmiş kaşar peynirini, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve doğranmış sosisi karıştırıp hamurun üzerine yapınız ![]() Sütü, etsuyunu, yumurtayı, unu ve tuzu iyice çırpıp üzerine dökünüz ![]() Üzerini ayırdığınız hamurdan ince uzun şeritler yaparak süsleyiniz ![]() 1 saat kadar bekletiniz ![]() Çörekotu serpip 200 oC' li fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz ![]() Sıcak olarak servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|