![]() |
Paşa Böreği Nasıl Yapılır
Paşa Böreği nasıl yapılır. Paşa Böreği tarifi Malzemeler : Hamuru için : 6 kahve fincanı un 1 kahve fincanı su 1 adet yumurta 3 çorba kaşığı margarin 1 çay kaşığı kabartma tozu Tuz Harcı için : 1 su bardağı bezelye garnitürü 10 adet doğranmış mantar Yarım demet maydanoz 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 3 adet sosis yada tavuk göğsü Tuz, karabiber Sos için : 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı etsuyu 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı un Tuz Üzerine serpmek için ; çörekotu Tarif : Ön hazırlık olarak unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açınız. Suyu, yumurtayı, tuzu, kabartma tozunu ve margarini unun ortasına koyup iyice yoğurunuz. Hamurdan küçük bir parça ayırınız. Hamuru merdane ile açıp 26 cm. genişliğinde bir kalıba yerleştiriniz. Garnitürü, doğranmış mantarı, rendelenmiş kaşar peynirini, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve doğranmış sosisi karıştırıp hamurun üzerine yapınız. Sütü, etsuyunu, yumurtayı, unu ve tuzu iyice çırpıp üzerine dökünüz. Üzerini ayırdığınız hamurdan ince uzun şeritler yaparak süsleyiniz. 1 saat kadar bekletiniz. Çörekotu serpip 200 oC' li fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.