Saray Plavi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Saray Plavi TarifiSaray Plavi Tarifi Saray Plavi Nasıl Yapılır Resimli Saray Plavi Tarifi Saray Plavi Tarifi Saray Pilavı Malzemeleri 2 su bardağı pirinç 2 ½ su bardağı et suyu ½ çay bardağı sıvı yağ 50 gr badem1 çorba kaşığı kuşüzümü ¼ limon suyu Köftesi için : 300 gr Kıyma½ çay bardağı sıvı yağ 1 orta boy soğan 3 dilim bayat ekmek içi Karabiber Köfte baharı Tuz Sosu için : ¼ kahve fincanı sıvı yağ 1 orta boy domates 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı salça 1 çorba kaşığı ketçap Saray Pilavı Tarifi Pirinçleri ılık tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletelim ![]() Bademleri sıcak suda 5 dk bekletip kabuklarını soyalım![]() Pirinçleri, nişastası gidene dek birkaç su yıkayıp suyunu iyice süzelim ![]() Tencereye sıvı yağı alıp bademleri ekleyerek hafifçe pembeleşene dek kavuralım ![]() Delikli kepçe ile alıp bekletelim ![]() Aynı tencereye pirinçleri ekleyip şeffaflaşana dek kavurarak kuş üzümlerini bademleri ve sıcak et suyunu katalım ![]() Tuzunu ayarlayarak, pirinçler suyunu çekene dek ağır ateşte pişirelim ![]() Bu arada köfteyi hazırlayalım ![]() Bir kabın içine kıymayı,bayat ekmek içini, tuzu, baharatları, rendelenmiş soğanı ekleyip iyice yoğuralım ve misket iriliğinde yuvarlak köfteler yapalım ![]() Tavaya sıvı yağı alıp kızdırarak köfteleri ekleyelim ![]() Tavayı sallayarak köfteleri arkalı önlü kızartıp kapaklı bir kapta bekletelim ![]() Pilavı 15-20 dk demlendirelim![]() Sosu hazırlayalım ![]() Bir tavada rendelenmiş domates¬leri, dövülmüş sarımsakları alıp 2-3 dk domatesin suyu çekilene dek pişirelim![]() Sıvı yağı ve salçayı ekleyip yarım dakika daha pişirerek sosu ateşten alalım ![]() Tuzla ketçabı ekleyerek karıştıralım ![]() Demlenen pilavı, ortası delikli bir kek kalıbına bastırarak yerleştirelim ![]() Kalıbı ters çevi¬rerek pilavı servis tabağına çıkaralım ![]() Ortasındaki boşluğa köfteleri yerleştirelim, üzerine domates sosunu gezdirip servis yapalım ![]() |
|
|
|