![]() |
Antep Fıstıklı Kavurma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Fıstıklı KavurmaAntep Fıstıklı Kavurma ![]() Malzemeler 4 KişilikYarım kg kıyma 1 çay bardağı Antep fıstığı Yarım su bardağı konserve bezelye 2 adet orta boy domates 1 adet orta boy soğan 2 adet sivri biber 1 su bardağı ılık su 4-5 dal maydanoz 1 tutam pul biber 1 tutam kimyon 1 çay bardağı sıvı yağ Yeterince tuz Tarif Soğanı soyup rendeleyin ![]() Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimleyin ![]() Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın ![]() Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın ![]() Tencerede sıvı yağı kızdırıp soğan ve biberleri kavurun ![]() Malzemelere kıymayı ve domatesleri ilave edip kısık ateşte pişirin ![]() Daha sonra suyu, Antep fıstığını, bezelyeleri, maydanozu, tuz ve baharatları ekleyip bir süre daha pişirin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|