Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antep, fıstıklı, kavurma

Antep Fıstıklı Kavurma

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Fıstıklı Kavurma




Antep Fıstıklı Kavurma



Malzemeler 4 KişilikYarım kg kıyma

1 çay bardağı Antep fıstığı

Yarım su bardağı konserve bezelye

2 adet orta boy domates

1 adet orta boy soğan

2 adet sivri biber

1 su bardağı ılık su

4-5 dal maydanoz

1 tutam pul biber

1 tutam kimyon

1 çay bardağı sıvı yağ

Yeterince tuz

Tarif

Soğanı soyup rendeleyin

Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimleyin

Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın

Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın

Tencerede sıvı yağı kızdırıp soğan ve biberleri kavurun

Malzemelere kıymayı ve domatesleri ilave edip kısık ateşte pişirin

Daha sonra suyu, Antep fıstığını, bezelyeleri, maydanozu, tuz ve baharatları ekleyip bir süre daha pişirin

Sıcak olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.