Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erzincan, hamur, işleri, lokumupasta, tarifleri

Erzincan Lokumu-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erzincan Lokumu-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri








250 gr oda sıcaklığında margarin ( veya tereyağı)
*1 su bardağı toz şeker
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un ( takriben 3 su bardağı ancak yinede kıvama göre artabilir)
*Üstüne dökmek için pudra şekeri

Hazırlanışı;

1 Pudra şekeri hariç tüm malzemeyi güzelce yoğurun

2 Hamurun kıvamı kurabiyeden yumuşak, kekten daha yoğun olacak

3 Hazırlanan hamuru dikdörtgen bir borcama yada tepsiye elinizle yayıp, üstünü düzeltin

4Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında üstü hafif kızarıncaya kadar pişrin Çok kızartırsanız lokum sert olur

5 Kızaran Erzincan Lokumunu fırından çıkarıp soğutun İyice soğuduktan sonra küçük kareler halinde dilimleyerek, üstüne bolca pudra şekeri dökün


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.