ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Erzincan Lokumu-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931945)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:54 PM

Erzincan Lokumu-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
 



http://bp2.blogger.com/_t1BNPwYDTCk/.../Resim+002.jpg

250 gr oda sıcaklığında margarin ( veya tereyağı)
*1 su bardağı toz şeker
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un ( takriben 3 su bardağı ancak yinede kıvama göre artabilir.)
*Üstüne dökmek için pudra şekeri.

Hazırlanışı;

1. Pudra şekeri hariç tüm malzemeyi güzelce yoğurun.

2. Hamurun kıvamı kurabiyeden yumuşak, kekten daha yoğun olacak.

3. Hazırlanan hamuru dikdörtgen bir borcama yada tepsiye elinizle yayıp, üstünü düzeltin.

4.Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında üstü hafif kızarıncaya kadar pişrin. Çok kızartırsanız lokum sert olur.

5. Kızaran Erzincan Lokumunu fırından çıkarıp soğutun. İyice soğuduktan sonra küçük kareler halinde dilimleyerek, üstüne bolca pudra şekeri dökün.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.