Kenger Yemeği - Köy Yemekleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kenger Yemeği - Köy YemekleriKenger yemeği Malzeme : 1 dizi kenger, 250 gr kavurma, 1 yemek kaşığı salça, 1-2 yemek kaşığı yağ, 1l su bardağı haşlanmış barbunya, 1-2 baş kuru soğan, tuz, su![]() İlkbaharda çıkan taze kengerler toplanarak iplere dizilir Dikenleri temizlenir Kurutulmuş kenger kaynar suda 1-2 saat kadar bekletilerek iyice yumuşatılır Siyah yerleri ve dikenleri temizlenir Bol soğuk suda yıkanır Kavurması daha önceden haşlanmış barbunyası ve kengeri de ilave edilerek biraz da su konarak pişirilir![]() Kenger Kavurması Kengerler taze iken toplanır ve temizlenir İyice haşlanır, diğer tarafta bol soğan yağda öldürülür, içine 2-3 tane yumurta kırılır Haşlanmış kengerler de içine konarak pişirilir![]() |
|
|
|