![]() |
Kenger Yemeği - Köy Yemekleri
Kenger yemeği Malzeme : 1 dizi kenger, 250 gr. kavurma, 1 yemek kaşığı salça, 1-2 yemek kaşığı yağ, 1l su bardağı haşlanmış barbunya, 1-2 baş kuru soğan, tuz, su. İlkbaharda çıkan taze kengerler toplanarak iplere dizilir. Dikenleri temizlenir. Kurutulmuş kenger kaynar suda 1-2 saat kadar bekletilerek iyice yumuşatılır. Siyah yerleri ve dikenleri temizlenir. Bol soğuk suda yıkanır. Kavurması daha önceden haşlanmış barbunyası ve kengeri de ilave edilerek biraz da su konarak pişirilir. Kenger Kavurması Kengerler taze iken toplanır ve temizlenir. İyice haşlanır, diğer tarafta bol soğan yağda öldürülür, içine 2-3 tane yumurta kırılır. Haşlanmış kengerler de içine konarak pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.