![]() |
Tavuklu Ve Körili Pilav-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Ve Körili Pilav-Yemek TarifleriTavuklu ve körili pilav-Yemek Tarifleri MALZEMELER Soğan 200 gr Sarmısak dişi 2 adet Havuç 200 gr Tereyağı 100 gr Amerikan pirinci 700 gr Köri Tozu 20 gr Tavuk suyu 14 lt Yeşil limon 1 adet Tuz Biber Maydanoz Tavuk göğsü 1 kg SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ : Protein 29 gr Yağ 11 gr Karbonhidrat 59 gr = 2010 Kj 480 kcal HAZIRLANIŞI Soğanları ve sarmısağı, dilimlenmiş havuçlarla birlikte tereyağında kısa bir süre kızartın Pirinci ilave edin ve birkaç dakika daha kızartın Karışımın üzerine köri tozu serpin ve sıcak tavuk suyunu ilave edin Pirinç sıvıyı emene kadar pişirin Yarım misket limonunun suyunu sıkın Pirince limon suyu, tuz ve biber ilave edin ve sonra da kıyılmış maydanozu ilave edin Tavuk göğsüne tuz ve biber serpin ve eritilmiş tereyağında hızla kavurun Sonra düşük ısıda pişirin Dilimleyin ve körili pilav üzerine yerleştirin; garnitür olarak maydanoz ilave edin |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuklu Ve Körili Pilav-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Ve Körili Pilav-Yemek TarifleriBAHARAT SOSLU PİLİÇ ŞİŞLERİ Malzemeler 6 adet tavuk göğsü filetosu 8 adet barbekü şişi 2 çay kaşığı zencefil 1 fincan çiçek yağı BAHARATLI MARİNET SOSU 2 adet soğan 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi 1 çay kaşığı kişniş otu 1 çay kaşığı kimyon SATAY SOS İÇİN 1 adet soğan 200 gr antep fıstığı Çeyrek fincan çiçek yağı 1 çorba kaşığı (suda çözünmüş) demirhindi BAHARAT SOSLU PİLİÇ ŞİŞLERİ TARİFİ Marinad sosu hazırlamak için; doğranmış soğanları, dövülmüş sanmsakları limon kabuğu rendesini, kişniş otunu, kimyonu, zencefili ve yağı bir miksere koyup pürüzsüz bir hamur kıvamı alıncaya kadar çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|