ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Tavuklu Ve Körili Pilav-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930582)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:27 PM

Tavuklu Ve Körili Pilav-Yemek Tarifleri
 

Tavuklu ve körili pilav-Yemek Tarifleri

MALZEMELER

Soğan 200 gr

Sarmısak dişi 2 adet

Havuç 200 gr

Tereyağı 100 gr

Amerikan pirinci 700 gr

Köri Tozu 20 gr

Tavuk suyu 14 lt

Yeşil limon 1 adet

Tuz

Biber

Maydanoz

Tavuk göğsü 1 kg

SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 29 gr

Yağ 11 gr

Karbonhidrat 59 gr = 2010 Kj 480 kcal

HAZIRLANIŞI

Soğanları ve sarmısağı, dilimlenmiş havuçlarla birlikte tereyağında kısa bir süre kızartın Pirinci ilave edin ve birkaç dakika daha kızartın Karışımın üzerine köri tozu serpin ve sıcak tavuk suyunu ilave edin Pirinç sıvıyı emene kadar pişirin Yarım misket limonunun suyunu sıkın Pirince limon suyu, tuz ve biber ilave edin ve sonra da kıyılmış maydanozu ilave edin Tavuk göğsüne tuz ve biber serpin ve eritilmiş tereyağında hızla kavurun Sonra düşük ısıda pişirin Dilimleyin ve körili pilav üzerine yerleştirin; garnitür olarak maydanoz ilave edin



Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:27 PM

Tavuklu Ve Körili Pilav-Yemek Tarifleri
 

BAHARAT SOSLU PİLİÇ ŞİŞLERİ Malzemeler

6 adet tavuk göğsü filetosu

8 adet barbekü şişi

2 çay kaşığı zencefil

1 fincan çiçek yağı

BAHARATLI MARİNET SOSU

2 adet soğan

2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi

1 çay kaşığı kişniş otu

1 çay kaşığı kimyon

SATAY SOS İÇİN

1 adet soğan

200 gr antep fıstığı

Çeyrek fincan çiçek yağı

1 çorba kaşığı (suda çözünmüş) demirhindi

BAHARAT SOSLU PİLİÇ ŞİŞLERİ TARİFİ

Marinad sosu hazırlamak için; doğranmış soğanları, dövülmüş sanmsakları limon kabuğu rendesini, kişniş otunu, kimyonu, zencefili ve yağı bir miksere koyup pürüzsüz bir hamur kıvamı alıncaya kadar çırpın. Tavuk göğüslerini küp küp doğrayın ve bir kâseye koyun, marinad sosunu üzerine dökün, kanşunn ve buzdolabında bir gece bekletin. Barbeküyü yağlayın ve orta derecede önceden ısiün. Tavuk ederini şişlere geçirin ve barbeküye dizin. Arta kalan marinad sosunu üzerlerine sürün ve her iki tarafları da kızarıncaya dek 5 dakika pişirin. Sosu hazırlamak için; doğranmış soğanı ve antep fıstıklarını bir belendera koyun pürüzsüz bir hamur kıvamına gelinceye dek çırpın. Orta hararetli ateşte yağı ısıtın ve içine soğanlı karışımı ilave edip kanşürarak 5 dakika pişirin. Demirhindiyi suyuyla ekleyip kaynatın. Isıyı düşürün, sık sık kanşürarak 5 dakika sos suyunu çekip koyulaşıncaya dek pişirin. Tavuk şişlerinin yanında servis edin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.