Baharatlı Tavuk İzgara - Beyaz Et Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Tavuk İzgara - Beyaz Et TarifleriBaharatlı Tavuk Izgara Mutfak: Türk Mutfağı Katagori: Tavuk ve Hindi Yemekleri Yapım Süresi: 60dk Servis: 6 Zorluk: Orta Yemeğin Malzemeleri : 1 5 Kg kemiksiz but 4 Çorba kaşığı sıvıyağ 8 Çorba kaşığı beyaz şarap 1 Adet orta boy soğan 1 Diş sarmısak Yarım çay kaşığı tarhun Kekik yada biberiye Yemeğin Hazırlanışı : Soğanı ince ince kıyın ve sarmısağı ezin Sıvıyağ, beyaz şarap, tuz, karabiber, tarhun, kekik veya biberiyeyi soğan ve sarmısakla karıştırıp 2-3 saat buzdolabında bekletin Baharatlı sosu iyice çalkalayıp tavukların üzerine dökün Soslu tavukları en az 3 saat beklettikten sonra kömür ateşi üzerinde pişirin Baharatlı tavuk ızgarayı yanında salata yaprakları ve domates dilimleriyle birlikte sıcak servis yapın![]() |
|
|
|