![]() |
Baharatlı Tavuk İzgara - Beyaz Et Tarifleri
Baharatlı Tavuk Izgara Mutfak: Türk Mutfağı Katagori: Tavuk ve Hindi Yemekleri Yapım Süresi: 60dk Servis: 6 Zorluk: Orta Yemeğin Malzemeleri : 1.5 Kg kemiksiz but 4 Çorba kaşığı sıvıyağ 8 Çorba kaşığı beyaz şarap 1 Adet orta boy soğan 1 Diş sarmısak Yarım çay kaşığı tarhun Kekik yada biberiye Yemeğin Hazırlanışı : Soğanı ince ince kıyın ve sarmısağı ezin.Sıvıyağ, beyaz şarap, tuz, karabiber, tarhun, kekik veya biberiyeyi soğan ve sarmısakla karıştırıp 2-3 saat buzdolabında bekletin.Baharatlı sosu iyice çalkalayıp tavukların üzerine dökün.Soslu tavukları en az 3 saat beklettikten sonra kömür ateşi üzerinde pişirin.Baharatlı tavuk ızgarayı yanında salata yaprakları ve domates dilimleriyle birlikte sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.