![]() |
Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen Yemekleri-Yemek TarifleriCevizli Patlıcan Banduması Malzeme 500 gr ![]() 1 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı 1,5 su bardağı ceviz içi (Kıyılmış) 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış) 1 çay kaşığı fesleğen (İnce kıyılmış) 1 çay kaşığı kekik ½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış) ½ bağ nane (İnce kıyılmış) 2 yaprak adaçayı (İnce kıyılmış) 150 gr ![]() 3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un 4 adet yumurta 1 su bardağı İçim Süt Tuz Hazırlanışı • Patlıcanların kabuğunu soyun ve bir santim kalınlığında çapraz olarak kesin ![]() • Uç kısımlarını kopartmadan, ortasından bir daha kesin ve bir kaba koyun ![]() • Üzerine tuz ve su serpiştirip 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp sıkarak, başka bir kaba çıkarın ![]() İç Malzemenin Hazırlanışı : • Tava içinde kızdırdığınız 4 çorba kaşığı yağda soğanı biraz yumuşatın ![]() • İçine ceviz içini ve tüm baharatları ilave edip karıştırın ![]() • Tulum peynirini koyup, bir karışımdan sonra ateşten alın ![]() Pişme Hazırlığı : • Çukur bir kap içinde 1 çorba kaşığı unu, sütlü yumurtayı ve tuzu çırpma teli ile karıştırın ![]() • Patlıcanları tek tek elinize alıp iki dilimin arasını ceviz büyüklüğünde iç malzeme ile doldurarak kapatın ve önce una, sonra yumurtaya batırıp tava içinde kızgın yağa yatırın ![]() ![]() • Çıkardıktan sonra fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine dizin ![]() • Arzu etliğiniz şekilde servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen Yemekleri-Yemek TarifleriElmalı Kısır Malzeme 2 su bardağı ince bulgur (1 saat suda bekletilmiş ve süzülmüş) 2 adet kuru soğan (İnce doğranmış) 2 adet domates (Kabuksuz, doğranmış) 1 bağ maydanoz (İnce kıyılmış) 1 bağ taze nane (İnce kıyılmış) 1 bağ taze soğan (İnce kıyılmış) Su 1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı 1 adet limonun suyu ve nar ekşisi 2 adet ekşi elma (Soyulmuş, küçük kare doğranıp limon suyu ile karıştırılmış) 1 çay kaşığı kırmızı biber Hazırlanışı • Çukur bir kap içine önce soğanı, tuzu ve bulguru koyup biraz ezerek karıştırın ![]() • Su hariç tüm malzemeyi ilave ettikten sonra ezmeden karıştırın ![]() ![]() • Yeşil salata ile yaprak tabak üzerinde servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen Yemekleri-Yemek TarifleriEnginar Göbeğinde Patlıcan Salatası Malzeme 4 adet enginar göbeği (Ayıklanmış) ½ limonun suyu Tuz Su 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Un 1 adet soğan (Soyulmuş, bütün) 1 kg ![]() 1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı 1 adet limonun suyu Hazırlanışı • Çelik veya porselen çukur bir kabın içine Altın Hasat Zeytinyağı'nı, limon suyunu ve tuzu koyun ![]() • Patlıcanları köz üzerinde veya kızgın saçta iyice pişirin ![]() ![]() • Soyulan patlıcanları hazır olan malzemenin içine koyup ağaç spatula veya çırpma teli ile iyice karıştırın ![]() ![]() • Diğer bir tencereye enginarları koyun ![]() ![]() • Enginarları, soğuduktan sonra çıkarın ve hazır olan patlıcan salatasını kaşıkla içlerine doldurun ![]() • Arzuya göre süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen Yemekleri-Yemek TarifleriHint Biberli Ispanak Yaprağı Kavurması Malzeme 1 kg ![]() 1 çay bardağı Bizim Mısır Yağı 1 çay kasığı Hint biberi 2 adet soğan (İnce kıyılmış) 2 adet yumurta 1 çay kaşığı karabiber Tuz 1 su bardağı et suyu veya su Hazırlanışı • Tencere içinde Bizim mısır yağını kızdırın ![]() ![]() • Ispanağı, tuzu, Hint biberini ve karabiberi ekleyip 5 dakika karıştırın ![]() • Et suyunu, yumurtayı da ilave ettikten sonra iyice karıştırın ![]() • Yumurtalar pişip suyunu çekince lezzetini kontrol edin ve ateşten alın ![]() • Yoğurtla veya bir yemeğin yanında garnitür olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen Yemekleri-Yemek TarifleriMercimek Köftesi Malzeme 1 su bardağı kırmızı mercimek ½ su bardağı ince bulgur ½ adet Bizim Mutfak Et Bulyon 2 bardak su ½ adet soğan Bir tutam taze nane 2 yemek kaşığı salça 2 adet sivribiber 4 dal taze soğan Bir tutam maydanoz 4 dal kıvırcık yaprağı 1 adet limon ½ çay bardağı Bizim Mısır Yağı Hazırlanışı Et suyu tableti ve su bir tencerede kaynatılır ![]() Soğan ufak şekilde doğranır, mercimek ile sotelenerek kaynatılan su verilir ve kenara alınıp dinlendirilir ![]() Ilıkken bulgur, salça, doğranmış taze nane, taze soğan, salça, sivribiber, maydanoz, yağ ve limon suyu ilave edilir ![]() Daha sonra yoğrulur ve istenildiği gibi şekillendirilerek kıvırcık yapraklarıyla servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen Yemekleri-Yemek TarifleriNohut Salatası Malzeme 2 su bardağı nohut (Akşamdan ıslanmış, pişmiş) 1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı 2 adet soğan (Piyaz doğranmış) 2 adet kırmızı çarliston biber (İnce uzun doğranmış) 2 adet domates ½ çay bardağı sirke Tuz 1 bağ taze nane (İnce doğranmış) Hazırlanışı • Çukur bir kap içinde nohudu, sirkeyi, yağı ve tuzu koyup 15 dakika bekletin • Soğanı, kırmızı biberi, naneyi ilave edin ve iyice karıştırın • Servis kabına koyup, etrafını domatesle süsleyerek servis yapın |
![]() |
![]() |
![]() |
Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen Yemekleri-Yemek TarifleriZeytinyağlı Kereviz Malzeme 4 adet kereviz (Boyuna, parmak gibi kesilip, soyulmuş) 1 su bardağı arpacık soğanı (Soyulmuş) 3 adet havuç (Boyuna, parmak gibi kesilip, soyulmuş) 4 adet patates (Boyuna, parmak gibi kesilip, soyulmuş) 1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı 1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un 1 adet limonun suyu ½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış) 1 tatlı kaşığı şeker Tuz Su Hazırlanışı • Kerevizleri parmak şeklinde kesip, soyduktan sonra suyun içine bırakın ![]() • Soğanı, havucu ve patatesi suyun içine koyun ve tüm malzemeyi süzdürün ![]() • Dibi düz bir tencereye önce kerevizleri sonra diğer sebzeleri düzenli bir şekilde yerleştirin ![]() • Yağı, tuzu, limon suyunu, unu, şekeri ve sebzelerin seviyesine kadar suyu ilave edin ![]() • Üzerini bastıracak bir tabak, bir de kapak kapatıp kaynatın ![]() • Daha sonra 15 dakika kısık ateşte pişirin ![]() • Soğuduktan sonra maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen Yemekleri-Yemek TarifleriZeytinyağlı Mevsim Türlüsü Malzeme 2 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı 500 gr ![]() 2 adet kabak (Dışı kazınıp, parmak gibi kesilmiş) 4 adet domates (Kabuğu soyulmuş, kare doğranmış) 3 adet havuç (Soyulup, parmak gibi doğranmış) 4 adet soğan (Yemeklik doğranmış) 1 bağ maydanoz 1 çorba kaşığı şeker Tuz Hazırlanışı • Fasulyeyi, kabağı, havucu yıkayıp süzgece çıkarın ![]() • Tencere içinde yağı kızdırın ![]() • Soğanı ilave edip, kevgir ile bir iki karışımla süzgeçteki sebzeleri içine koyun ve karıştırın ![]() • Domatesi, tuzu ve şekeri koyup, 5 dakika karıştırın ![]() • Sebzelerin yarım parmak üzerini aşacak kadar su koyup kaynatın ![]() ![]() • Üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra kapağını kapatıp, ağır ateşte 25 dakika pişirin ![]() • Soğuduktan sonra, maydanoz ile süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen Yemekleri-Yemek TarifleriZeytinyağlı Çalı Fasulye Bastı Tarifi Vejeteryan yemekleri Servis: 8 Kişilik Süre: 40 dk ![]() Zorluk Derecesi: 2 Malzeme 1 kg ![]() 1,5 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı 3 adet soğan (Soyulmuş, yuvarlak kesilmiş veya bütün) 4 adet domates (Kabuğu soyulup, kare doğranmış) 1 çorba kaşığı şeker Tuz Su Hazırlanışı • Fasulyelerin uçlarını keserek, kılçıklarını ayıklayın ![]() ![]() • Tencerede Altın Hasat zeytinyağını kızdırın ![]() ![]() • Fasulyeler biraz yumuşadıktan sonra domatesleri koyup, bir iki karışımdan sonra tuzunu ve şekerini ilave edin ![]() • 2 dakika karışımla suyunu fasulye seviyesinde koyup, kaynatın ![]() • Lezzetini kontrol edin ![]() ![]() • Soğuduktan sonra alt üst çevirip, maydanoz ile süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|