Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vejetaryen Yemekleri-Yemek TarifleriCevizli Patlıcan Banduması Malzeme 500 gr patlıcan (Kalın kemer) 1 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı 1,5 su bardağı ceviz içi (Kıyılmış) 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış) 1 çay kaşığı fesleğen (İnce kıyılmış) 1 çay kaşığı kekik ½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış) ½ bağ nane (İnce kıyılmış) 2 yaprak adaçayı (İnce kıyılmış) 150 gr tulum peyniri 3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un 4 adet yumurta 1 su bardağı İçim Süt Tuz Hazırlanışı • Patlıcanların kabuğunu soyun ve bir santim kalınlığında çapraz olarak kesin • Uç kısımlarını kopartmadan, ortasından bir daha kesin ve bir kaba koyun • Üzerine tuz ve su serpiştirip 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp sıkarak, başka bir kaba çıkarın ![]() İç Malzemenin Hazırlanışı : • Tava içinde kızdırdığınız 4 çorba kaşığı yağda soğanı biraz yumuşatın • İçine ceviz içini ve tüm baharatları ilave edip karıştırın • Tulum peynirini koyup, bir karışımdan sonra ateşten alın Pişme Hazırlığı : • Çukur bir kap içinde 1 çorba kaşığı unu, sütlü yumurtayı ve tuzu çırpma teli ile karıştırın • Patlıcanları tek tek elinize alıp iki dilimin arasını ceviz büyüklüğünde iç malzeme ile doldurarak kapatın ve önce una, sonra yumurtaya batırıp tava içinde kızgın yağa yatırın Alt üst ederek kızartın • Çıkardıktan sonra fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine dizin • Arzu etliğiniz şekilde servis yapın |
|
Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vejetaryen Yemekleri-Yemek TarifleriElmalı Kısır Malzeme 2 su bardağı ince bulgur (1 saat suda bekletilmiş ve süzülmüş) 2 adet kuru soğan (İnce doğranmış) 2 adet domates (Kabuksuz, doğranmış) 1 bağ maydanoz (İnce kıyılmış) 1 bağ taze nane (İnce kıyılmış) 1 bağ taze soğan (İnce kıyılmış) Su 1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı 1 adet limonun suyu ve nar ekşisi 2 adet ekşi elma (Soyulmuş, küçük kare doğranıp limon suyu ile karıştırılmış) 1 çay kaşığı kırmızı biber Hazırlanışı • Çukur bir kap içine önce soğanı, tuzu ve bulguru koyup biraz ezerek karıştırın • Su hariç tüm malzemeyi ilave ettikten sonra ezmeden karıştırın Lezzetini kontrol edin • Yeşil salata ile yaprak tabak üzerinde servis yapın |
|
Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vejetaryen Yemekleri-Yemek TarifleriEnginar Göbeğinde Patlıcan Salatası Malzeme 4 adet enginar göbeği (Ayıklanmış) ½ limonun suyu Tuz Su 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Un 1 adet soğan (Soyulmuş, bütün) 1 kg siyah çekirdeksiz patlıcan 1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı 1 adet limonun suyu Hazırlanışı • Çelik veya porselen çukur bir kabın içine Altın Hasat Zeytinyağı'nı, limon suyunu ve tuzu koyun • Patlıcanları köz üzerinde veya kızgın saçta iyice pişirin Bıçakla kabuklarını soyun • Soyulan patlıcanları hazır olan malzemenin içine koyup ağaç spatula veya çırpma teli ile iyice karıştırın Bu karışım, kısa bir süre sonra mayonez şeklini almış olur • Diğer bir tencereye enginarları koyun Üzerlerini kapatacak kadar su, limon suyu, tuz, un ve soğan ilave edip 20 dakika pişirin • Enginarları, soğuduktan sonra çıkarın ve hazır olan patlıcan salatasını kaşıkla içlerine doldurun • Arzuya göre süsleyerek servis yapın |
|
Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vejetaryen Yemekleri-Yemek TarifleriHint Biberli Ispanak Yaprağı Kavurması Malzeme 1 kg Ispanak yaprağı (Haşlanmış ve ince kıyılmış)1 çay bardağı Bizim Mısır Yağı 1 çay kasığı Hint biberi 2 adet soğan (İnce kıyılmış) 2 adet yumurta 1 çay kaşığı karabiber Tuz 1 su bardağı et suyu veya su Hazırlanışı • Tencere içinde Bizim mısır yağını kızdırın İçine soğanı koyup, biraz yumuşatın • Ispanağı, tuzu, Hint biberini ve karabiberi ekleyip 5 dakika karıştırın • Et suyunu, yumurtayı da ilave ettikten sonra iyice karıştırın • Yumurtalar pişip suyunu çekince lezzetini kontrol edin ve ateşten alın • Yoğurtla veya bir yemeğin yanında garnitür olarak servis yapın |
|
Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vejetaryen Yemekleri-Yemek TarifleriMercimek Köftesi Malzeme 1 su bardağı kırmızı mercimek ½ su bardağı ince bulgur ½ adet Bizim Mutfak Et Bulyon 2 bardak su ½ adet soğan Bir tutam taze nane 2 yemek kaşığı salça 2 adet sivribiber 4 dal taze soğan Bir tutam maydanoz 4 dal kıvırcık yaprağı 1 adet limon ½ çay bardağı Bizim Mısır Yağı Hazırlanışı Et suyu tableti ve su bir tencerede kaynatılır Soğan ufak şekilde doğranır, mercimek ile sotelenerek kaynatılan su verilir ve kenara alınıp dinlendirilir Ilıkken bulgur, salça, doğranmış taze nane, taze soğan, salça, sivribiber, maydanoz, yağ ve limon suyu ilave edilir Daha sonra yoğrulur ve istenildiği gibi şekillendirilerek kıvırcık yapraklarıyla servis edilir |
|
Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#6 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vejetaryen Yemekleri-Yemek TarifleriNohut Salatası Malzeme 2 su bardağı nohut (Akşamdan ıslanmış, pişmiş) 1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı 2 adet soğan (Piyaz doğranmış) 2 adet kırmızı çarliston biber (İnce uzun doğranmış) 2 adet domates ½ çay bardağı sirke Tuz 1 bağ taze nane (İnce doğranmış) Hazırlanışı • Çukur bir kap içinde nohudu, sirkeyi, yağı ve tuzu koyup 15 dakika bekletin • Soğanı, kırmızı biberi, naneyi ilave edin ve iyice karıştırın • Servis kabına koyup, etrafını domatesle süsleyerek servis yapın |
|
Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#7 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vejetaryen Yemekleri-Yemek TarifleriZeytinyağlı Kereviz Malzeme 4 adet kereviz (Boyuna, parmak gibi kesilip, soyulmuş) 1 su bardağı arpacık soğanı (Soyulmuş) 3 adet havuç (Boyuna, parmak gibi kesilip, soyulmuş) 4 adet patates (Boyuna, parmak gibi kesilip, soyulmuş) 1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı 1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un 1 adet limonun suyu ½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış) 1 tatlı kaşığı şeker Tuz Su Hazırlanışı • Kerevizleri parmak şeklinde kesip, soyduktan sonra suyun içine bırakın • Soğanı, havucu ve patatesi suyun içine koyun ve tüm malzemeyi süzdürün • Dibi düz bir tencereye önce kerevizleri sonra diğer sebzeleri düzenli bir şekilde yerleştirin • Yağı, tuzu, limon suyunu, unu, şekeri ve sebzelerin seviyesine kadar suyu ilave edin • Üzerini bastıracak bir tabak, bir de kapak kapatıp kaynatın • Daha sonra 15 dakika kısık ateşte pişirin • Soğuduktan sonra maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis yapın ![]() |
|
Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#8 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vejetaryen Yemekleri-Yemek TarifleriZeytinyağlı Mevsim Türlüsü Malzeme 2 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı 500 gr Ayşe kadın fasulye (Uçları koparılıp, kılçığı ayıklanmış)2 adet kabak (Dışı kazınıp, parmak gibi kesilmiş) 4 adet domates (Kabuğu soyulmuş, kare doğranmış) 3 adet havuç (Soyulup, parmak gibi doğranmış) 4 adet soğan (Yemeklik doğranmış) 1 bağ maydanoz 1 çorba kaşığı şeker Tuz Hazırlanışı • Fasulyeyi, kabağı, havucu yıkayıp süzgece çıkarın • Tencere içinde yağı kızdırın • Soğanı ilave edip, kevgir ile bir iki karışımla süzgeçteki sebzeleri içine koyun ve karıştırın • Domatesi, tuzu ve şekeri koyup, 5 dakika karıştırın • Sebzelerin yarım parmak üzerini aşacak kadar su koyup kaynatın Kaynatırken üzerinde oluşan köpüğü alın • Üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra kapağını kapatıp, ağır ateşte 25 dakika pişirin • Soğuduktan sonra, maydanoz ile süsleyerek servis yapın ![]() |
|
Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#9 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vejetaryen Yemekleri-Yemek TarifleriZeytinyağlı Çalı Fasulye Bastı Tarifi Vejeteryan yemekleri Servis: 8 Kişilik Süre: 40 dk ![]() Zorluk Derecesi: 2 Malzeme 1 kg çalı fasulye1,5 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı 3 adet soğan (Soyulmuş, yuvarlak kesilmiş veya bütün) 4 adet domates (Kabuğu soyulup, kare doğranmış) 1 çorba kaşığı şeker Tuz Su Hazırlanışı • Fasulyelerin uçlarını keserek, kılçıklarını ayıklayın Doğrama tahtasında boyuna doğru bıçak arkası kalınlığında kesin, yıkayıp süzgece çıkarın![]() • Tencerede Altın Hasat zeytinyağını kızdırın Soğanları ve fasulyeleri içine koyup, kevgir ile karıştırın![]() • Fasulyeler biraz yumuşadıktan sonra domatesleri koyup, bir iki karışımdan sonra tuzunu ve şekerini ilave edin ![]() • 2 dakika karışımla suyunu fasulye seviyesinde koyup, kaynatın ![]() • Lezzetini kontrol edin Üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 20 dakika pişirin![]() • Soğuduktan sonra alt üst çevirip, maydanoz ile süsleyerek servis yapın ![]() |
|
|
|