ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=933317)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:57 PM

Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri
 

Cevizli Patlıcan Banduması

Malzeme

500 gr. patlıcan (Kalın kemer)
1 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
1,5 su bardağı ceviz içi (Kıyılmış)
1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
1 çay kaşığı fesleğen (İnce kıyılmış)
1 çay kaşığı kekik
½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)
½ bağ nane (İnce kıyılmış)
2 yaprak adaçayı (İnce kıyılmış)
150 gr. tulum peyniri
3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
4 adet yumurta
1 su bardağı İçim Süt
Tuz

Hazırlanışı

• Patlıcanların kabuğunu soyun ve bir santim kalınlığında çapraz olarak kesin.
• Uç kısımlarını kopartmadan, ortasından bir daha kesin ve bir kaba koyun.
• Üzerine tuz ve su serpiştirip 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp sıkarak, başka bir kaba çıkarın.

İç Malzemenin Hazırlanışı :

• Tava içinde kızdırdığınız 4 çorba kaşığı yağda soğanı biraz yumuşatın.
• İçine ceviz içini ve tüm baharatları ilave edip karıştırın.
• Tulum peynirini koyup, bir karışımdan sonra ateşten alın.

Pişme Hazırlığı :

• Çukur bir kap içinde 1 çorba kaşığı unu, sütlü yumurtayı ve tuzu çırpma teli ile karıştırın.
• Patlıcanları tek tek elinize alıp iki dilimin arasını ceviz büyüklüğünde iç malzeme ile doldurarak kapatın ve önce una, sonra yumurtaya batırıp tava içinde kızgın yağa yatırın. Alt üst ederek kızartın.
• Çıkardıktan sonra fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine dizin.
• Arzu etliğiniz şekilde servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:57 PM

Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri
 

Elmalı Kısır

Malzeme

2 su bardağı ince bulgur (1 saat suda bekletilmiş ve süzülmüş)
2 adet kuru soğan (İnce doğranmış)
2 adet domates (Kabuksuz, doğranmış)
1 bağ maydanoz (İnce kıyılmış)
1 bağ taze nane (İnce kıyılmış)
1 bağ taze soğan (İnce kıyılmış)
Su
1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı
1 adet limonun suyu ve nar ekşisi
2 adet ekşi elma (Soyulmuş, küçük kare doğranıp limon suyu ile karıştırılmış)
1 çay kaşığı kırmızı biber

Hazırlanışı

• Çukur bir kap içine önce soğanı, tuzu ve bulguru koyup biraz ezerek karıştırın.
• Su hariç tüm malzemeyi ilave ettikten sonra ezmeden karıştırın. Lezzetini kontrol edin.
• Yeşil salata ile yaprak tabak üzerinde servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:57 PM

Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri
 

Enginar Göbeğinde Patlıcan Salatası

Malzeme

4 adet enginar göbeği (Ayıklanmış)
½ limonun suyu
Tuz
Su
1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Un
1 adet soğan (Soyulmuş, bütün)
1 kg. siyah çekirdeksiz patlıcan
1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı
1 adet limonun suyu

Hazırlanışı

• Çelik veya porselen çukur bir kabın içine Altın Hasat Zeytinyağı'nı, limon suyunu ve tuzu koyun.
• Patlıcanları köz üzerinde veya kızgın saçta iyice pişirin. Bıçakla kabuklarını soyun.
• Soyulan patlıcanları hazır olan malzemenin içine koyup ağaç spatula veya çırpma teli ile iyice karıştırın. Bu karışım, kısa bir süre sonra mayonez şeklini almış olur.
• Diğer bir tencereye enginarları koyun. Üzerlerini kapatacak kadar su, limon suyu, tuz, un ve soğan ilave edip 20 dakika pişirin.
• Enginarları, soğuduktan sonra çıkarın ve hazır olan patlıcan salatasını kaşıkla içlerine doldurun.
• Arzuya göre süsleyerek servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:58 PM

Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri
 

Hint Biberli Ispanak Yaprağı Kavurması

Malzeme

1 kg. Ispanak yaprağı (Haşlanmış ve ince kıyılmış)
1 çay bardağı Bizim Mısır Yağı
1 çay kasığı Hint biberi
2 adet soğan (İnce kıyılmış)
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 su bardağı et suyu veya su

Hazırlanışı

• Tencere içinde Bizim mısır yağını kızdırın. İçine soğanı koyup, biraz yumuşatın.
• Ispanağı, tuzu, Hint biberini ve karabiberi ekleyip 5 dakika karıştırın.
• Et suyunu, yumurtayı da ilave ettikten sonra iyice karıştırın.
• Yumurtalar pişip suyunu çekince lezzetini kontrol edin ve ateşten alın.
• Yoğurtla veya bir yemeğin yanında garnitür olarak servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:58 PM

Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri
 

Mercimek Köftesi

Malzeme

1 su bardağı kırmızı mercimek
½ su bardağı ince bulgur
½ adet Bizim Mutfak Et Bulyon
2 bardak su
½ adet soğan
Bir tutam taze nane
2 yemek kaşığı salça
2 adet sivribiber
4 dal taze soğan
Bir tutam maydanoz
4 dal kıvırcık yaprağı
1 adet limon
½ çay bardağı Bizim Mısır Yağı

Hazırlanışı

Et suyu tableti ve su bir tencerede kaynatılır.
Soğan ufak şekilde doğranır, mercimek ile sotelenerek kaynatılan su verilir ve kenara alınıp dinlendirilir.
Ilıkken bulgur, salça, doğranmış taze nane, taze soğan, salça, sivribiber, maydanoz, yağ ve limon suyu ilave edilir.
Daha sonra yoğrulur ve istenildiği gibi şekillendirilerek kıvırcık yapraklarıyla servis edilir.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:58 PM

Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri
 

Nohut Salatası

Malzeme

2 su bardağı nohut (Akşamdan ıslanmış, pişmiş)
1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı
2 adet soğan (Piyaz doğranmış)
2 adet kırmızı çarliston biber (İnce uzun doğranmış)
2 adet domates
½ çay bardağı sirke
Tuz
1 bağ taze nane (İnce doğranmış)

Hazırlanışı

• Çukur bir kap içinde nohudu, sirkeyi, yağı ve tuzu koyup 15 dakika bekletin
• Soğanı, kırmızı biberi, naneyi ilave edin ve iyice karıştırın
• Servis kabına koyup, etrafını domatesle süsleyerek servis yapın


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:58 PM

Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri
 

Zeytinyağlı Kereviz

Malzeme

4 adet kereviz (Boyuna, parmak gibi kesilip, soyulmuş)
1 su bardağı arpacık soğanı (Soyulmuş)
3 adet havuç (Boyuna, parmak gibi kesilip, soyulmuş)
4 adet patates (Boyuna, parmak gibi kesilip, soyulmuş)
1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
1 adet limonun suyu
½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Su

Hazırlanışı

• Kerevizleri parmak şeklinde kesip, soyduktan sonra suyun içine bırakın.
• Soğanı, havucu ve patatesi suyun içine koyun ve tüm malzemeyi süzdürün.
• Dibi düz bir tencereye önce kerevizleri sonra diğer sebzeleri düzenli bir şekilde yerleştirin.
• Yağı, tuzu, limon suyunu, unu, şekeri ve sebzelerin seviyesine kadar suyu ilave edin.
• Üzerini bastıracak bir tabak, bir de kapak kapatıp kaynatın.
• Daha sonra 15 dakika kısık ateşte pişirin.
• Soğuduktan sonra maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis yapın.






Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:58 PM

Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri
 

Zeytinyağlı Mevsim Türlüsü

Malzeme

2 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı
500 gr. Ayşe kadın fasulye (Uçları koparılıp, kılçığı ayıklanmış)
2 adet kabak (Dışı kazınıp, parmak gibi kesilmiş)
4 adet domates (Kabuğu soyulmuş, kare doğranmış)
3 adet havuç (Soyulup, parmak gibi doğranmış)
4 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
1 bağ maydanoz
1 çorba kaşığı şeker
Tuz

Hazırlanışı

• Fasulyeyi, kabağı, havucu yıkayıp süzgece çıkarın.
• Tencere içinde yağı kızdırın.
• Soğanı ilave edip, kevgir ile bir iki karışımla süzgeçteki sebzeleri içine koyun ve karıştırın.
• Domatesi, tuzu ve şekeri koyup, 5 dakika karıştırın.
• Sebzelerin yarım parmak üzerini aşacak kadar su koyup kaynatın. Kaynatırken üzerinde oluşan köpüğü alın.
• Üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra kapağını kapatıp, ağır ateşte 25 dakika pişirin.
• Soğuduktan sonra, maydanoz ile süsleyerek servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:58 PM

Vejetaryen Yemekleri-Yemek Tarifleri
 

Zeytinyağlı Çalı Fasulye Bastı Tarifi

Vejeteryan yemekleri

Servis: 8 Kişilik
Süre: 40 dk.
Zorluk Derecesi: 2

Malzeme
1 kg. çalı fasulye
1,5 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı
3 adet soğan (Soyulmuş, yuvarlak kesilmiş veya bütün)
4 adet domates (Kabuğu soyulup, kare doğranmış)
1 çorba kaşığı şeker
Tuz
Su

Hazırlanışı
• Fasulyelerin uçlarını keserek, kılçıklarını ayıklayın. Doğrama tahtasında boyuna doğru bıçak arkası kalınlığında kesin, yıkayıp süzgece çıkarın.
• Tencerede Altın Hasat zeytinyağını kızdırın. Soğanları ve fasulyeleri içine koyup, kevgir ile karıştırın.
• Fasulyeler biraz yumuşadıktan sonra domatesleri koyup, bir iki karışımdan sonra tuzunu ve şekerini ilave edin.
• 2 dakika karışımla suyunu fasulye seviyesinde koyup, kaynatın.
• Lezzetini kontrol edin. Üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 20 dakika pişirin.
• Soğuduktan sonra alt üst çevirip, maydanoz ile süsleyerek servis yapın.







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.