Kolay Kalamar Sote Tarifi Nasıl Pişirilir? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Kalamar Sote Tarifi Nasıl Pişirilir?Kolay Kalamar Sote Tarifi Nasıl Pişirilir? Malzemeler 500 gr kalamar 3-4 adet domates 2-3 diş sarımsak 2 adet büyük boy soğan 1 yemek kaşığı mercan köşk 1 yemek kaşığı kekik 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası 1 çay bardağı sıvı yağ Tuz Hazırlanışı Kalamarların gövdesini halka halka kollarını da küçük küçük doğrayın ve iyice yıkayın ![]() Sıvı yağ koyduğunuz büyük bir tavaya kalamar ve halka halka doğradığınız soğanları alın birlikte kavurun ![]() Soğanların rengi pembeleşince 4 adet doğranmış domatesi, küçük doğranmış sarımsağı, mercanköşk ve kekiği ekleyin ![]() Üzerine yarım su bardağı su ilave edin 1 yemek kaşığı salçayla birlikte üzerini geçecek kadar su ilave edin![]() Kısık ateşte kapağı kapalı olarak yaklaşık 1 saat kadar pişirin ![]() Pilav ile birlikte servise sunabilirsiniz ![]() Püf Noktası Kalamarların yumusacık olmasi icin, karbonat ve pudra sekeri ile iyice ovduktan sonra sodaya yatırıp buzdolabında bir gece dinlendirmek gerekir ![]() |
|
|
|