ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kolay Kalamar Sote Tarifi Nasıl Pişirilir? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=933319)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:58 PM

Kolay Kalamar Sote Tarifi Nasıl Pişirilir?
 

Kolay Kalamar Sote Tarifi Nasıl Pişirilir?

Malzemeler

500 gr kalamar

3-4 adet domates

2-3 diş sarımsak

2 adet büyük boy soğan

1 yemek kaşığı mercan köşk

1 yemek kaşığı kekik

1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası

1 çay bardağı sıvı yağ

Tuz

Hazırlanışı

Kalamarların gövdesini halka halka kollarını da küçük küçük doğrayın ve iyice yıkayın.

Sıvı yağ koyduğunuz büyük bir tavaya kalamar ve halka halka doğradığınız soğanları alın birlikte kavurun.

Soğanların rengi pembeleşince 4 adet doğranmış domatesi, küçük doğranmış sarımsağı, mercanköşk ve kekiği ekleyin.

Üzerine yarım su bardağı su ilave edin.1 yemek kaşığı salçayla birlikte üzerini geçecek kadar su ilave edin.

Kısık ateşte kapağı kapalı olarak yaklaşık 1 saat kadar pişirin.

Pilav ile birlikte servise sunabilirsiniz.

Püf Noktası

Kalamarların yumusacık olmasi icin, karbonat ve pudra sekeri ile iyice ovduktan sonra sodaya yatırıp buzdolabında bir gece dinlendirmek gerekir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.