Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dünya, mutfaklarından, tarifi, tarifler, yemek

Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi




Almanya,

ACILI KIZARTMA ET (RHEINISHER)

Malzemeler:

Biftek 800 gr
Havuç 2 adet
Kereviz 100 gr
Maydanoz 1 demet
Soğan 2 adet
Kırmızı şarap sirkesi 1/4 lt
Defne yaprağı 2 adet
Yeni bahar tanesi 2 adet
Yağ 2 çorba kaşığı
Kırmızı şarap 1/4 lt
Çavdar kıtırı 100 gr
Kuru üzüm 50 gr
Tuz Karabiber
Şeker pekmezi 1 çay kaşığı
Ardıç tanesi 2 adet

Yapilisi:

Havuç, kereviz ve maydanozu küçük parçalar halinde doğrayın
Soğanı soyun ve halka halka doğrayın
Bir kapta sirke ve 1/2 lt Suyu kaynatın
Bunun içine sebzeleri, defne yaprağını, ardıç tanelerini ve yeni bahar tanelerini atarak 5 dakika haşlayın Bir tarafta soğumaya bırakın
Bifteği bir kaba koyun, soğuk sosu üzerine dökün ve üç gün buzdolabında bekletin
Kalan havucu ve soğanı soyun ve ince ince doğrayın
Bifteği süzgeçten geçirerek kurumasını bekleyin
Bifteği içinde beklettiğiniz sosu daha sonra kullanılmak üzere bir tarafta saklayın
Düdüklü tencerede yağı kızdırarak içinde havucu ve soğanı 2 dakika kavurun 1/4 lt Sos ve kırmızı şarabı bunun üzerine dökün ve çavdar kıtırını kırarak ekleyin
Düdüklü tencereyi kapatın ve pişirme gösterge çubuğu II Konuma gelene dek ısıtın Daha sonra ateşin altını kısarak 35-40 dakika pişirin
Tencerenin kendi kendine soğumasını bekleyin, eti çıkarın ve sıcak tutun
Sosu süzgeçten geçirerek dökün, kuru üzümleri ekleyin ve kremamsı bir hal alana kadar pişirin Daha sonra ete tuz, karabiber ve şeker pekmezi ekleyin
Sicak olarak servis yapin


Alıntı Yaparak Cevapla

Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi




Amerika

Acılı Tavuk ve Pirinç

Malzemeler:

2 su bardağı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı soya yağı
4 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı kesilmiş kereviz
1/2 su bardağı kesilmiş soğan
1/4 su bardağı taze maydanoz
Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı domates sosu

Yapilisi:

Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın
Etler pişince bir kenara alın
Ayrı bir tavada yağı kızdırıp, un esmerleşene kadar unu kavurun
Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun
İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun
Sıcak pilav üzerinde servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi




İtalya

Domates Soslu Spagetti
(4 kişilik)

Malzemeler :

225 gr spagetti
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet çentilmiş soğan
1 diş dövülmüş sarımsak
1 adet rendelenmiş havuç
400 gr domates salçası yada 1/2 kg kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domates
2 bardak et suyu
3 çorba kaşığı domates salçası
Çekilmiş küçük hindistancevizi
Kuru reyhan
Karabiber
Tuz

Yapilisi:

Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun

Domatesi katın, lezzet vermesi için tuzunu, biberini serpin ve birer çimdik hindistan cevizi ve reyhan koyun

Et suyunun yarısını ( pişirme sırasında gerektiği taktirde biraz daha katabilirsiniz ) ve domates salçasını yedire yedire ilave edin Kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve hafif ateşte yaklaşık 45 dakika, arada sırada karıştırarak pişirin

Tadına bakın ve tuzunu biberini ayarlayın ( biraz toz şeker atmanız yerinde olur )

Spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra ( iki parmağınızla ezerek kontrol edin; çok ezik olmamalıdır,Italyanlar makarnayi az pismis severler ) süzgeçte süzün Sıcak tabakta servis yapın ve sosunu üzerine dökün

Servis yaptığınız zaman rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpin






Alıntı Yaparak Cevapla

Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi




Yunanistan

Musakka

Malzemeler:

1,5 kg çekirdeksiz patlıcan
2 orta boy soğan
600gr dana kıyma
1 çay kaşığı kekik
muskat
6 çorba kaşığı galeta unu
500gr domates
100gr rende kaşar
50gr margarin – tereyağı
5 çorba kaşığı un
350 – 400 gr süt
3 yumurta
Yeterince karabiber ve tuz

Yapilisi:

Patlıcanları alaca soyun, 1 – 1,5 cm genişliğinde doğrayın ve bol tuzlu suda 1 saate yakın bekletinBöylece patlıcanların siyah renkteki acı suyu çıkacaktır Siyah suyu süzün patlıcanları tuzu gitmesi için iyice yıkayınız ve kurulayın Nebati yağda rengi değişene ve yumuşayana kadar kızartın ve kızarttığınız patlıcanları yağını emmesi için bir gazete üstüne veya kagit havluya çıkarınız

Kıymayı rende soğan ile margarinde kavurun İçine 5 Cl tatlı beyaz şarap,1/2 fincan sıcak su koyduktan sonra baharatları da ilave edin 10 dakika dinlendirildikten sonra galeta ununu da karıştırın
Dibi yağlanmış, fırınlayacağıniz cam veya porselen kaba bir sıra patlıcan,üzerine kıyma, onun üzerine de rende kaşarı yayın
Bu işlemi fırın kabı kenarına kadar kat kat devam edin
Son kat kıyma üzerine kalın doğranmış kabuksuz domatesleri de serin

Yağ, un, süt, yumurta ile bir beşamel sos hazırlayın
Bu sosu musakka üzerine dökün180 derce ısıtılmış fırında 45 dakika (üzeri nar gibi kizarincaya kadar) pisirin
Sicak servis yapin






Alıntı Yaparak Cevapla

Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi




Japonya

ÇAVAN MUŞİ (TAVUK YAHNİSİ)

Malzemeler:

Tavuk (Budu) 2 adet
Soya sosu 1 çorba kaşığı
Karides 6 adet
Sake (Ya da beyaz şarap) 1 çorba kaşığı
Biber Tuz
Limon 1 adet
Mantar (İri) 6 adet
Suteresi 1 demet
Balık suyu (Veya tavuk suyu) 4,5 bardak
Yumurta 8 adet

Yapilisi:

Tavuk butlarının kemiklerini ayıklayıp derisini yüzün ve 3 cm parçalar halinde doğrayın Tavuk parçalarını derin olmayan bir tabağa koyarak üzerine soya sosu gezdirin
Karidesleri ayıklayıp sırtından ikiye kesin,parçalan birbirinden ayırmayın
Orta damarını çıkartın ve kelebek gibi açıp yayarak elinizle bastırıp düzleştirin Karidesleri derin olmayan bir tabağa koyup üstüne sake ya da beyaz şarap, tuz serpiştirinLimonun kabuğundan 6 ince parça kesin, ama etli kısmından almamaya dikkat edin
Fazla iri değilse mantarları bütün olarak bırakın Suteresini saplarından ayırın Tavuk suyunu kaynatın Tadına bakıp tuzunu ve biberini ayarlayın
Geniş bir kasede yumurtaları çirpin ve kaynar tavuk suyunu, yumurtaları çirpmaya devam ederek azar azar kaseye dökün
Tavukla karideslerin suyunu süzerek mantar, limon kabuklan ile birlikte altı ayrı, ateşe dayanıklı tabağa koyun Üzerine yumurta kremasını dökün
Kaseleri, su almayacak şekilde, içine kaynar su konmuş geniş bir tencereye yerleştirin Önceden 180 derece ısıtılmış bir fırında 15 dakika süreyle pişirin Suteresini ilave edin ve 20 dakika daha pişirin veya kremanın üstünün kahverengi olmamasına dikkat ederek, krema pişinceye kadar fırında tutun Sıcak sıcak servis yapın






Alıntı Yaparak Cevapla

Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi




Fransa

Barbunya Balığı - Nisuaz

Malzemeler:

4 kişi için
8 adet orta boy barbunya ve 4 adet iri barbunya
1 kahve fincanı sivi yağ
4 adet iri, kabukları soyulup ince kıyılmış domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
4 yaprak defne
Tuz,Karabiber
1 limonun suyu
8 adet ançuez filetosu
16 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 Demet kıyılmış maydanoz

Yapilisi:

Barbunyaları temizleyip tuzlayın, biberleyip limon suyunu ilave edin
İçlerine birer defne yaprağı koyun Sivi yagi küçük bir tencereye koyup kızdırın
Soğan ve sarımsağı ilave edip bir dakika kavurun, domates ve tuzu ekleyin Ağır ağır kaynatarak domates suyunu çekinceye kadar sekiz on dakika pişirip ateşten alın
Zeytinleri tereyağında 1-2 dakika sote yapıp domateslerin içine ilave edip karıştırın
Barbunyaları hafif unlayıp siviyag ile yağlayın Demir veya kömür ızgarasında dörder dakika alt üst pişirip servis tabağına alın
Üzerlerine eşit olarak domatesli zeytini taksim edin İkişer adet ançuez koyun Maydanozu da üzerine serperek servin yapin






Alıntı Yaparak Cevapla

Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi




Meksika

Chimichuri Soslu Dana Fileto

Mutfak Meksika
Porsiyon 2 kişilik

Malzemeler Miktar
Dana fileto 2x150gr
tuz yeterince
karabiber yeterince
kekik yeterince
sıvı yağ yeterince

Yapılışı :

Filetoları yağlayın Tuz ve karabiberle baharatlayıp, Yarım saat bekletin

Izgaraya yerleştirin Baklava dilimi şekli vermek için aynı yüzü 45 derece çevirerek yerleştirip biraz daha pişirin Arka yüzününe de aynı işlemi uygulayın

Chimmichuri Sosu

Malzemeler Miktar
Yeşil dolmalık biber 3 adet
Kırmızı dolmalık biber 3 adet
Kuru soğan 1 adet
Sirke 3 yk
Sıvı yağ 1 çay bardağı
Tuz 1 yk

Yapılışı:

Biberleri ve soğanı küçük küp şeklinde doğrayın Bunları bir tavaya yağ koyup hafif sote edin Sirkeyi ekleyip ocaktan alın

Tabaklara etleri yerleştirip üzerlerine bu sosu yayın

Bu etin yanında Guacomole ve kırmızı şarap iyi gider İşte guacomole tarifi:

Malzemeler Miktar
Avakado 4 adet
Marul yaprağı 3 adet
Yeşil limon 1 adet
Domates 1 adet
Kuru soğan 1 adet

Yapılışı:

Avakadoların çekirdeklerini çıkarıp, bir kabın içine rendeleyin Limonun kabuğunu da üzerine rendeleyin Yarım limon suyu ekleyin Marul yapraklarını incecik kıyın Orta boy domatesin çekirdeğini çıkarın, bunu ve kuru soğanın yarısını küçük küp şeklinde doğrayın Hepsini karıştırın Yeşil bir püre gibi görünecektir Etin yanına iki kaşık koyun ve servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi




Farkli lezzetler denemek isteyenler acisindan
güzel bir konu olmus tesekkurler






Alıntı Yaparak Cevapla

Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi




MISIRLI PİLİÇ BUT Malzemeler

8 adet piliç kalça

1 tatlı kaşığı köri

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz

SOSU İÇİN

2 çorba kaşığı tereyağı

2 adet kuru soğan

1 su bardağı et suyu

200 gr konserve mısır

Bir tutam maydanoz

1 çorba kaşığı taze kekik

1 çorba kaşığı nişasta

Tuz

MISIRLI PİLİÇ BUT TARİFİ

Piliç kalçalarını 3 bardak suda 15 dakika haşlayın Sıvı yağ, körive tuz ile bir terbiye hazırlayıp, piliçlerin üzerine bir fırça yardımı ile sürün Piliçleri İzgarada ters düz ederek pişirin Mısırlı sosu hazırlamak için; soğanları ince ince doğrayın Bir tavada tereyağını eriterek soğanlan pembeleştirin Mısır, et suyu, tuz ve karabiberi ilave ederek bir taşım kaynatınNişastayı bir çorba kaşığı su ile I sulandırdıktan sonra, sosa I ekleyin Doğranmış maydanoz l ve kekiği ilave edin Hazırladığınız piliçlerin üzerine mısırlı sos dökerek servis edin






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.