|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dünya, mutfaklarından, tarifi, tarifler, yemek |
![]() |
Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek TarifiAlmanya, ACILI KIZARTMA ET (RHEINISHER) Malzemeler: Biftek 800 gr ![]() Havuç 2 adet Kereviz 100 gr ![]() Maydanoz 1 demet Soğan 2 adet Kırmızı şarap sirkesi 1/4 lt ![]() Defne yaprağı 2 adet Yeni bahar tanesi 2 adet Yağ 2 çorba kaşığı Kırmızı şarap 1/4 lt ![]() Çavdar kıtırı 100 gr ![]() Kuru üzüm 50 gr ![]() Tuz Karabiber Şeker pekmezi 1 çay kaşığı Ardıç tanesi 2 adet Yapilisi: Havuç, kereviz ve maydanozu küçük parçalar halinde doğrayın ![]() Soğanı soyun ve halka halka doğrayın ![]() Bir kapta sirke ve 1/2 lt ![]() ![]() Bunun içine sebzeleri, defne yaprağını, ardıç tanelerini ve yeni bahar tanelerini atarak 5 dakika haşlayın ![]() ![]() Bifteği bir kaba koyun, soğuk sosu üzerine dökün ve üç gün buzdolabında bekletin ![]() Kalan havucu ve soğanı soyun ve ince ince doğrayın ![]() Bifteği süzgeçten geçirerek kurumasını bekleyin ![]() Bifteği içinde beklettiğiniz sosu daha sonra kullanılmak üzere bir tarafta saklayın ![]() Düdüklü tencerede yağı kızdırarak içinde havucu ve soğanı 2 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() Düdüklü tencereyi kapatın ve pişirme gösterge çubuğu II ![]() ![]() ![]() Tencerenin kendi kendine soğumasını bekleyin, eti çıkarın ve sıcak tutun ![]() Sosu süzgeçten geçirerek dökün, kuru üzümleri ekleyin ve kremamsı bir hal alana kadar pişirin ![]() ![]() Sicak olarak servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek TarifiAmerika Acılı Tavuk ve Pirinç Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış pirinç 2 çorba kaşığı soya yağı 4 adet tavuk göğsü 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı kesilmiş kereviz 1/2 su bardağı kesilmiş soğan 1/4 su bardağı taze maydanoz Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış) 1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber 1 su bardağı domates sosu Yapilisi: Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın ![]() Etler pişince bir kenara alın ![]() Ayrı bir tavada yağı kızdırıp, un esmerleşene kadar unu kavurun ![]() Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun ![]() İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun ![]() Sıcak pilav üzerinde servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifiİtalya Domates Soslu Spagetti (4 kişilik) Malzemeler : 225 gr ![]() 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet çentilmiş soğan 1 diş dövülmüş sarımsak 1 adet rendelenmiş havuç 400 gr ![]() ![]() 2 bardak et suyu 3 çorba kaşığı domates salçası Çekilmiş küçük hindistancevizi Kuru reyhan Karabiber Tuz Yapilisi: Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun ![]() Domatesi katın, lezzet vermesi için tuzunu, biberini serpin ve birer çimdik hindistan cevizi ve reyhan koyun ![]() Et suyunun yarısını ( pişirme sırasında gerektiği taktirde biraz daha katabilirsiniz ) ve domates salçasını yedire yedire ilave edin ![]() ![]() Tadına bakın ve tuzunu biberini ayarlayın ( biraz toz şeker atmanız yerinde olur ) ![]() Spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra ( iki parmağınızla ezerek kontrol edin; çok ezik olmamalıdır,Italyanlar makarnayi az pismis severler ) süzgeçte süzün ![]() ![]() Servis yaptığınız zaman rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpin |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek TarifiYunanistan Musakka Malzemeler: 1,5 kg çekirdeksiz patlıcan 2 orta boy soğan 600gr dana kıyma 1 çay kaşığı kekik muskat 6 çorba kaşığı galeta unu 500gr domates 100gr rende kaşar 50gr margarin – tereyağı 5 çorba kaşığı un 350 – 400 gr süt 3 yumurta Yeterince karabiber ve tuz Yapilisi: Patlıcanları alaca soyun, 1 – 1,5 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıymayı rende soğan ile margarinde kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Dibi yağlanmış, fırınlayacağıniz cam veya porselen kaba bir sıra patlıcan,üzerine kıyma, onun üzerine de rende kaşarı yayın ![]() Bu işlemi fırın kabı kenarına kadar kat kat devam edin ![]() Son kat kıyma üzerine kalın doğranmış kabuksuz domatesleri de serin ![]() Yağ, un, süt, yumurta ile bir beşamel sos hazırlayın ![]() Bu sosu musakka üzerine dökün ![]() ![]() Sicak servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek TarifiJaponya ÇAVAN MUŞİ (TAVUK YAHNİSİ) Malzemeler: Tavuk (Budu) 2 adet Soya sosu 1 çorba kaşığı Karides 6 adet Sake (Ya da beyaz şarap) 1 çorba kaşığı Biber Tuz Limon 1 adet Mantar (İri) 6 adet Suteresi 1 demet Balık suyu (Veya tavuk suyu) 4,5 bardak Yumurta 8 adet Yapilisi: Tavuk butlarının kemiklerini ayıklayıp derisini yüzün ve 3 cm ![]() ![]() ![]() Karidesleri ayıklayıp sırtından ikiye kesin,parçalan birbirinden ayırmayın ![]() Orta damarını çıkartın ve kelebek gibi açıp yayarak elinizle bastırıp düzleştirin ![]() ![]() ![]() Fazla iri değilse mantarları bütün olarak bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Geniş bir kasede yumurtaları çirpin ve kaynar tavuk suyunu, yumurtaları çirpmaya devam ederek azar azar kaseye dökün ![]() Tavukla karideslerin suyunu süzerek mantar, limon kabuklan ile birlikte altı ayrı, ateşe dayanıklı tabağa koyun ![]() ![]() Kaseleri, su almayacak şekilde, içine kaynar su konmuş geniş bir tencereye yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek TarifiFransa Barbunya Balığı - Nisuaz Malzemeler: 4 kişi için 8 adet orta boy barbunya ve 4 adet iri barbunya 1 kahve fincanı sivi yağ 4 adet iri, kabukları soyulup ince kıyılmış domates 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan 4 yaprak defne Tuz,Karabiber 1 limonun suyu 8 adet ançuez filetosu 16 adet çekirdeksiz yeşil zeytin 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 Demet kıyılmış maydanoz Yapilisi: Barbunyaları temizleyip tuzlayın, biberleyip limon suyunu ilave edin ![]() İçlerine birer defne yaprağı koyun ![]() ![]() Soğan ve sarımsağı ilave edip bir dakika kavurun, domates ve tuzu ekleyin ![]() ![]() Zeytinleri tereyağında 1-2 dakika sote yapıp domateslerin içine ilave edip karıştırın ![]() Barbunyaları hafif unlayıp siviyag ile yağlayın ![]() ![]() Üzerlerine eşit olarak domatesli zeytini taksim edin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek TarifiMeksika Chimichuri Soslu Dana Fileto Mutfak Meksika Porsiyon 2 kişilik Malzemeler Miktar Dana fileto 2x150gr tuz yeterince karabiber yeterince kekik yeterince sıvı yağ yeterince Yapılışı : Filetoları yağlayın ![]() ![]() Izgaraya yerleştirin ![]() ![]() ![]() Chimmichuri Sosu Malzemeler Miktar Yeşil dolmalık biber 3 adet Kırmızı dolmalık biber 3 adet Kuru soğan 1 adet Sirke 3 y ![]() ![]() Sıvı yağ 1 çay bardağı Tuz 1 y ![]() ![]() Yapılışı: Biberleri ve soğanı küçük küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() Tabaklara etleri yerleştirip üzerlerine bu sosu yayın ![]() Bu etin yanında Guacomole ve kırmızı şarap iyi gider ![]() Malzemeler Miktar Avakado 4 adet Marul yaprağı 3 adet Yeşil limon 1 adet Domates 1 adet Kuru soğan 1 adet Yapılışı: Avakadoların çekirdeklerini çıkarıp, bir kabın içine rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek TarifiFarkli lezzetler denemek isteyenler acisindan güzel bir konu olmus tesekkurler |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek TarifiMISIRLI PİLİÇ BUT Malzemeler 8 adet piliç kalça 1 tatlı kaşığı köri 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz SOSU İÇİN 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet kuru soğan 1 su bardağı et suyu 200 gr konserve mısır Bir tutam maydanoz 1 çorba kaşığı taze kekik 1 çorba kaşığı nişasta Tuz MISIRLI PİLİÇ BUT TARİFİ Piliç kalçalarını 3 bardak suda 15 dakika haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|