![]() |
Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi
Almanya, ACILI KIZARTMA ET (RHEINISHER) Malzemeler: Biftek 800 gr. Havuç 2 adet Kereviz 100 gr. Maydanoz 1 demet Soğan 2 adet Kırmızı şarap sirkesi 1/4 lt. Defne yaprağı 2 adet Yeni bahar tanesi 2 adet Yağ 2 çorba kaşığı Kırmızı şarap 1/4 lt. Çavdar kıtırı 100 gr. Kuru üzüm 50 gr. Tuz Karabiber Şeker pekmezi 1 çay kaşığı Ardıç tanesi 2 adet Yapilisi: Havuç, kereviz ve maydanozu küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı soyun ve halka halka doğrayın. Bir kapta sirke ve 1/2 lt. Suyu kaynatın. Bunun içine sebzeleri, defne yaprağını, ardıç tanelerini ve yeni bahar tanelerini atarak 5 dakika haşlayın. Bir tarafta soğumaya bırakın. Bifteği bir kaba koyun, soğuk sosu üzerine dökün ve üç gün buzdolabında bekletin. Kalan havucu ve soğanı soyun ve ince ince doğrayın. Bifteği süzgeçten geçirerek kurumasını bekleyin. Bifteği içinde beklettiğiniz sosu daha sonra kullanılmak üzere bir tarafta saklayın. Düdüklü tencerede yağı kızdırarak içinde havucu ve soğanı 2 dakika kavurun. 1/4 lt. Sos ve kırmızı şarabı bunun üzerine dökün ve çavdar kıtırını kırarak ekleyin. Düdüklü tencereyi kapatın ve pişirme gösterge çubuğu II. Konuma gelene dek ısıtın. Daha sonra ateşin altını kısarak 35-40 dakika pişirin. Tencerenin kendi kendine soğumasını bekleyin, eti çıkarın ve sıcak tutun. Sosu süzgeçten geçirerek dökün, kuru üzümleri ekleyin ve kremamsı bir hal alana kadar pişirin. Daha sonra ete tuz, karabiber ve şeker pekmezi ekleyin. Sicak olarak servis yapin. |
Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi
Amerika Acılı Tavuk ve Pirinç Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış pirinç 2 çorba kaşığı soya yağı 4 adet tavuk göğsü 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı kesilmiş kereviz 1/2 su bardağı kesilmiş soğan 1/4 su bardağı taze maydanoz Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış) 1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber 1 su bardağı domates sosu Yapilisi: Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın. Etler pişince bir kenara alın. Ayrı bir tavada yağı kızdırıp, un esmerleşene kadar unu kavurun. Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun. İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun. Sıcak pilav üzerinde servis yapın. |
Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi
İtalya Domates Soslu Spagetti (4 kişilik) Malzemeler : 225 gr. spagetti 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet çentilmiş soğan 1 diş dövülmüş sarımsak 1 adet rendelenmiş havuç 400 gr. domates salçası yada 1/2 kg. kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domates 2 bardak et suyu 3 çorba kaşığı domates salçası Çekilmiş küçük hindistancevizi Kuru reyhan Karabiber Tuz Yapilisi: Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun. Domatesi katın, lezzet vermesi için tuzunu, biberini serpin ve birer çimdik hindistan cevizi ve reyhan koyun. Et suyunun yarısını ( pişirme sırasında gerektiği taktirde biraz daha katabilirsiniz ) ve domates salçasını yedire yedire ilave edin. Kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve hafif ateşte yaklaşık 45 dakika, arada sırada karıştırarak pişirin. Tadına bakın ve tuzunu biberini ayarlayın ( biraz toz şeker atmanız yerinde olur ). Spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra ( iki parmağınızla ezerek kontrol edin; çok ezik olmamalıdır,Italyanlar makarnayi az pismis severler ) süzgeçte süzün. Sıcak tabakta servis yapın ve sosunu üzerine dökün. Servis yaptığınız zaman rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpin |
Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi
Yunanistan Musakka Malzemeler: 1,5 kg çekirdeksiz patlıcan 2 orta boy soğan 600gr dana kıyma 1 çay kaşığı kekik muskat 6 çorba kaşığı galeta unu 500gr domates 100gr rende kaşar 50gr margarin – tereyağı 5 çorba kaşığı un 350 – 400 gr süt 3 yumurta Yeterince karabiber ve tuz Yapilisi: Patlıcanları alaca soyun, 1 – 1,5 cm. genişliğinde doğrayın ve bol tuzlu suda 1 saate yakın bekletin.Böylece patlıcanların siyah renkteki acı suyu çıkacaktır. Siyah suyu süzün patlıcanları tuzu gitmesi için iyice yıkayınız ve kurulayın. Nebati yağda rengi değişene ve yumuşayana kadar kızartın ve kızarttığınız patlıcanları yağını emmesi için bir gazete üstüne veya kagit havluya çıkarınız. Kıymayı rende soğan ile margarinde kavurun. İçine 5 Cl. tatlı beyaz şarap,1/2 fincan sıcak su koyduktan sonra baharatları da ilave edin. 10 dakika dinlendirildikten sonra galeta ununu da karıştırın. Dibi yağlanmış, fırınlayacağıniz cam veya porselen kaba bir sıra patlıcan,üzerine kıyma, onun üzerine de rende kaşarı yayın. Bu işlemi fırın kabı kenarına kadar kat kat devam edin. Son kat kıyma üzerine kalın doğranmış kabuksuz domatesleri de serin. Yağ, un, süt, yumurta ile bir beşamel sos hazırlayın. Bu sosu musakka üzerine dökün.180 derce ısıtılmış fırında 45 dakika (üzeri nar gibi kizarincaya kadar) pisirin. Sicak servis yapin. |
Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi
Japonya ÇAVAN MUŞİ (TAVUK YAHNİSİ) Malzemeler: Tavuk (Budu) 2 adet Soya sosu 1 çorba kaşığı Karides 6 adet Sake (Ya da beyaz şarap) 1 çorba kaşığı Biber Tuz Limon 1 adet Mantar (İri) 6 adet Suteresi 1 demet Balık suyu (Veya tavuk suyu) 4,5 bardak Yumurta 8 adet Yapilisi: Tavuk butlarının kemiklerini ayıklayıp derisini yüzün ve 3 cm. parçalar halinde doğrayın. Tavuk parçalarını derin olmayan bir tabağa koyarak üzerine soya sosu gezdirin. Karidesleri ayıklayıp sırtından ikiye kesin,parçalan birbirinden ayırmayın. Orta damarını çıkartın ve kelebek gibi açıp yayarak elinizle bastırıp düzleştirin. Karidesleri derin olmayan bir tabağa koyup üstüne sake ya da beyaz şarap, tuz serpiştirin.Limonun kabuğundan 6 ince parça kesin, ama etli kısmından almamaya dikkat edin. Fazla iri değilse mantarları bütün olarak bırakın. Suteresini saplarından ayırın. Tavuk suyunu kaynatın. Tadına bakıp tuzunu ve biberini ayarlayın. Geniş bir kasede yumurtaları çirpin ve kaynar tavuk suyunu, yumurtaları çirpmaya devam ederek azar azar kaseye dökün. Tavukla karideslerin suyunu süzerek mantar, limon kabuklan ile birlikte altı ayrı, ateşe dayanıklı tabağa koyun. Üzerine yumurta kremasını dökün. Kaseleri, su almayacak şekilde, içine kaynar su konmuş geniş bir tencereye yerleştirin. Önceden 180 derece ısıtılmış bir fırında 15 dakika süreyle pişirin. Suteresini ilave edin ve 20 dakika daha pişirin veya kremanın üstünün kahverengi olmamasına dikkat ederek, krema pişinceye kadar fırında tutun. Sıcak sıcak servis yapın. |
Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi
Fransa Barbunya Balığı - Nisuaz Malzemeler: 4 kişi için 8 adet orta boy barbunya ve 4 adet iri barbunya 1 kahve fincanı sivi yağ 4 adet iri, kabukları soyulup ince kıyılmış domates 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan 4 yaprak defne Tuz,Karabiber 1 limonun suyu 8 adet ançuez filetosu 16 adet çekirdeksiz yeşil zeytin 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 Demet kıyılmış maydanoz Yapilisi: Barbunyaları temizleyip tuzlayın, biberleyip limon suyunu ilave edin. İçlerine birer defne yaprağı koyun. Sivi yagi küçük bir tencereye koyup kızdırın. Soğan ve sarımsağı ilave edip bir dakika kavurun, domates ve tuzu ekleyin. Ağır ağır kaynatarak domates suyunu çekinceye kadar sekiz on dakika pişirip ateşten alın. Zeytinleri tereyağında 1-2 dakika sote yapıp domateslerin içine ilave edip karıştırın. Barbunyaları hafif unlayıp siviyag ile yağlayın. Demir veya kömür ızgarasında dörder dakika alt üst pişirip servis tabağına alın. Üzerlerine eşit olarak domatesli zeytini taksim edin. İkişer adet ançuez koyun. Maydanozu da üzerine serperek servin yapin. |
Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi
Meksika Chimichuri Soslu Dana Fileto Mutfak Meksika Porsiyon 2 kişilik Malzemeler Miktar Dana fileto 2x150gr tuz yeterince karabiber yeterince kekik yeterince sıvı yağ yeterince Yapılışı : Filetoları yağlayın. Tuz ve karabiberle baharatlayıp, Yarım saat bekletin. Izgaraya yerleştirin. Baklava dilimi şekli vermek için aynı yüzü 45 derece çevirerek yerleştirip biraz daha pişirin. Arka yüzününe de aynı işlemi uygulayın. Chimmichuri Sosu Malzemeler Miktar Yeşil dolmalık biber 3 adet Kırmızı dolmalık biber 3 adet Kuru soğan 1 adet Sirke 3 y.k. Sıvı yağ 1 çay bardağı Tuz 1 y.k. Yapılışı: Biberleri ve soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Bunları bir tavaya yağ koyup hafif sote edin. Sirkeyi ekleyip ocaktan alın. Tabaklara etleri yerleştirip üzerlerine bu sosu yayın. Bu etin yanında Guacomole ve kırmızı şarap iyi gider. İşte guacomole tarifi: Malzemeler Miktar Avakado 4 adet Marul yaprağı 3 adet Yeşil limon 1 adet Domates 1 adet Kuru soğan 1 adet Yapılışı: Avakadoların çekirdeklerini çıkarıp, bir kabın içine rendeleyin. Limonun kabuğunu da üzerine rendeleyin. Yarım limon suyu ekleyin. Marul yapraklarını incecik kıyın. Orta boy domatesin çekirdeğini çıkarın, bunu ve kuru soğanın yarısını küçük küp şeklinde doğrayın. Hepsini karıştırın. Yeşil bir püre gibi görünecektir. Etin yanına iki kaşık koyun ve servis yapın. |
Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi
Farkli lezzetler denemek isteyenler acisindan güzel bir konu olmus tesekkurler |
Dünya Mutfaklarından Tarifler Yemek Tarifi
MISIRLI PİLİÇ BUT Malzemeler 8 adet piliç kalça 1 tatlı kaşığı köri 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz SOSU İÇİN 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet kuru soğan 1 su bardağı et suyu 200 gr konserve mısır Bir tutam maydanoz 1 çorba kaşığı taze kekik 1 çorba kaşığı nişasta Tuz MISIRLI PİLİÇ BUT TARİFİ Piliç kalçalarını 3 bardak suda 15 dakika haşlayın. Sıvı yağ, körive tuz ile bir terbiye hazırlayıp, piliçlerin üzerine bir fırça yardımı ile sürün. Piliçleri İzgarada ters düz ederek pişirin. Mısırlı sosu hazırlamak için; soğanları ince ince doğrayın. Bir tavada tereyağını eriterek soğanlan pembeleştirin. Mısır, et suyu, tuz ve karabiberi ilave ederek bir taşım kaynatın.Nişastayı bir çorba kaşığı su ile I sulandırdıktan sonra, sosa I ekleyin. Doğranmış maydanoz l ve kekiği ilave edin. Hazırladığınız piliçlerin üzerine mısırlı sos dökerek servis edin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.