Güveç-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveç-Yemek Tarifleri[sıze=2]malzemeler yarım kilo mantar 5 adet domates 2 adet biber 1 adet soğan beyaz tavuk eti bir kaşık salça hazırlanışı ilk olarak tavukları yağda hafiften kızartıyoruz Dahasonramantarları da içine atıp solduruyoruz (eti çıkardıktan sonra)etleri küp şeklinde doğruyoruz Domatesi küçük olarak kessoğanı rendele, biberi doğra ve ocakta bunları biraz pişir ![]() Salçayı ilave et ve ocaktan al Güveç kabına(küçük güveç) hazırladığımızsostan koyup üzerine tavuk etini,onun üzerine mantarları k koyup tekrar domates sosu koyuyoruz En son olarakta güvecin üzerine kaşar parçası kesip fırına atıyoruz Kaşareriyince fırından çıkartıyoruz ![]() [/sıze] |
|
|
|