Tirit Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tirit Nasıl YapılırTirit nasıl yapılır Tirit tarifiMalzemeler : Yarım kg et Yarım kg yoğurt 2 adet soğan 1 Demet maydanoz 1 adet kurutulmuş ekmek 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet defne yaprağı 4-5 diş sarımsak Tuz, karabiber Tarif : Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye alınız ![]() Etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurunuz ![]() Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave ediniz ![]() Etler yumuşayıncaya basınçlı tencerede pişiriniz ![]() Bayat ekmeği dilimleyiniz ![]() Fırında hafifçe kıtırlaştırınız ![]() 2 santimlek kareler halinde kesiniz ![]() Servis tabağına aktarınız ![]() Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dk önce tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyiniz![]() 10 dk sonra ateşten alınız![]() Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltınız ![]() Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartınız ![]() Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayınız ![]() Ardından üzerine üzerine soğanları koyunuz ![]() Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapabilirsiniz |
|
|
|