![]() |
Kolay Etli Kuru Bamya Tarifi Etli Kuru Bamya Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Etli Kuru Bamya Tarifi Etli Kuru Bamya Nasıl YapılırKolay Etli Kuru Bamya Tarifi Etli Kuru Bamya Nasıl Yapılır Malzeme : 500 gr ![]() 2 kaşık yağ, 3 adet soğan, 1 kaşık domates ezmesi veya 2 adet domates, 1 adet limon, tuz ![]() Yaplışı : 1) Bamyaları ipinden çıkarıp yıkayınız ![]() 2) Bir tencereye 5 – 6 bardak su koyup, yarım limon sıkıp kaynatınız ![]() 3) Su kaynayınca yıkanmış bamyaları atıp hafif yu muşayıncaya kadar haşlayınız ![]() 4) Ateşten alıp üzerine soğuk su koyup bamyaları kabartınız ve dirileştiriniz ![]() 5) Kuşbaşı eti tencereye koyup üzerine doğranmış soğanlı, yağı, koyup orta hararetli ateşte hafif öl*dürünüz ![]() 6) Ezilmiş 1 kaşık salçayı veya kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış domatesleri ko*yup bir iki defa da bununla kavurunuz ![]() 7) Üzerine 4-5 bardak sıcak su, tuz ve yahm limon suyu sıkıp etler biraz yumuşayıncaya kadar pişi*riniz ![]() 8 ) Bamya ve et istediğiniz yumuşaklığa gelinceye kadar orta hararetli ateşte pişiriniz ![]() ![]() 9) Pişince kâfi miktar suyla ateşten indirip servis tabağına boşaltıp sıcak servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|