Pirinç Mücveri - Çin Mutfağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinç Mücveri - Çin MutfağıPirinç Mücveri - Çin Mutfağı Malzemeler: 300 gr Uzun Taneli Pirinc250 gr Taze Sogan200 gr Kirmizi Tatli Biber 125 gr Margarin2 Yemek Kasigi Soya Sosu 1 Dis Ezilmis Sarmisak 4 Adet Yumurta Aci Kirmizi Biber Tuz Yapilisi: Pirincleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika hasladiktan sonra süzüp sogumaya birakin Taze sogani ince seritler halinde dograyin Kirmizi dolmalik biberleri ayiklayip serit serit kesin Biber ve taze soganlari hasladiginiz pirince katin Yumurta, soya sosu, sarmisagi ve aci biberi karistirin Diger tarafta margarini bir tavada eritin Hazirladiginiz karisimi porsiyon porsiyon bir yemek kasik yardimi ile tavaya koyun, üzerine bastirip yassilastirin Her iki tarafini 3-4 dakika olmak üzere citir citir kizartin Fazla yagin süzülmesi icin ayri bir kaba alin, sonra tatli-eksi Cin sosu ile birlikte servis yapin![]() |
|
|
|