Izgara Balık Sosu |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Izgara Balık SosuIzgara Balık sosu Balık ızgara yaparken hazırlayacağınız terbiye : Malzemeler 2 adet orta boy soğan 2 adet defne yaprağı 7-8 dal maydanoz, limon, karabiber Hazırlanışı 1- Soğanı salata soğanı gibi ince halkalara doğrayınız ![]() 2-Yıkanmış defne yaprağını, büyük parçalar halindeki maydanozu, karabiberi limon suyunu koyup iyice ovunuz ![]() 3-Balıkları ızgaraya koymadan 15-20 dakika önce balıkların üzerine döküp alt üst ediniz ![]() 4-Sonra ızgara veya balık tava yapacağınız zaman bu sostan balıkları çıkarıp istediğiniz şekilde pişiriniz ![]() Derisi soyulmuş balıklar unlanmaz Balıkları ızgarada pişirirken ara sıra fırça ile üzerlerine yağ sürerseniz balıklarınız kurumaz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|