![]() |
Karamürsel Öyküleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karamürsel ÖyküleriKaramürsel ÖykÜlerİ KARAMÜRSELLİ ÖYKÜLERİ Karamürsel ÖykÜlerİ MEHTERHANE VAKALARI Takvimlerde nasıl, kırlangıç fırtınası, ayondan fırtınası, çaylak fırtınası gibi sayılı fırtınalar varsa, İstanbul”da da o devirde üç sınıf sayılı fırtına vardı: 1-Külhan beyler, 2-Tulumbacı kabadayıları, 3-Efendi kabadayılar ![]() Külhanbeyler makbul sayılmazdı ![]() ![]() ![]() Tulumbacı kabadayılarının bütün kabadayılık tezahüratı, tulumbacılık sahasına münhasırdı, onlar kendi alemlerinde yaşardı ![]() Bunlardan başka bir de Rum kabadayıları vardı ![]() ![]() ![]() Hapishane vak”alarına bir girizgah olmak için Karamursallı* Tahir”le Aksaraylı meşhur Kadayıfçı Ali vak”asını anlatalım ![]() Tahir, o zaman şimdiki gibi kırçıl, göbekli,olgun ve durgun bir adam değildi ![]() ![]() ![]() ![]() Tahir”in söylenen vak”alarından biri Kadayıfçı Ali”nin oğlu Hamdi ile dövüşüdür ![]() O zaman Yorgi”nin kahvesine çıkarlarmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tahir mukabele etmek ister, Hamdi, hemen elini kaldırır, içinde ustura olan bu el bir tokat gibi Tahir”in yüzüne iner ![]() ![]() Neticede Hamdi on sekiz yerinden yaralı olduğu halde yere yatar, ikisini de hastaneye kaldırırlar ![]() ![]() Babası Kadayıfçı Ali : -Oğlumun ciğerleri görünüyor! Diye dövünürmüş ![]() Kavgadan sonra Tahir tevkif edilerek Mehterhaneyi boylar ![]() ![]() O esnada meşhur kasa hırsızlarından Kefalonyalı İspiro da, Acemlerle dövüşerek yaralandığı için onu da Mehterhane hastanesine getirirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tahir”in bulunduğu yerde Kambur Cemal’i öldüren ve yine yaralı olduğu için hastanede tedavi edilen Yeni bahçeli Lütfi de varmış ![]() ![]() İkisi derhal ittifak ederler, fakat ellerinde silah bulunmaması, bunları düşündürür ![]() Tahir : - Lütfi! der, eğer ufak bir bıçak olsun edinmezsek seni de, beni de harcarlar ![]() Lütfi : - İmkanı yok, Tahir bey bıçağı nereden bulacağız! Tahir : - Senin aklın ermez ![]() ![]() Ertesi gün Mehterhanenin hastalar ağası Mustafa Efendiyi çağırır : - Mustafa Efendi, benim sana bir ricam var ![]() - Nedir Tahir Bey? ![]() ![]() ![]() - Hiçbir şikayetim yok ![]() ![]() - Onlardan mı çekiniyorsun? - Haksız mıyım? Ali”nin oğlu hala ölümle pençeleşiyor ![]() - Burada size ne yapabilir? |
![]() |
![]() |
|