Kolay Kol Böreği Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Kol Böreği Tarifi(Resimli Anlatım)![]() ![]() 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 paket instant maya ve 1 tatlı kaşığı toz şeker derin bir kapta karıştırılır 10 dk bekletilen karışıma -kabardıktan sonra- 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı silme tuz ve 1 paket kabartma tozu eklenir unun miktarını ölçmek istedim fakat annem; ” elle yoğurulan hamurun un miktarını ölçmek zordur unun kalitesi ve yoğurma şekli önemlidir” dedi yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar un eklenerek yoğurulan hamur unlu zeminde 6 beze haline getirilir![]() ![]() her bezeden 40-45 cm çapında ince yufka açılır 100 gr tereyağı eritilir ve içine yarım su bardağı sıvıyağ eklenerek soğutulur ![]() 3 yufkanın arasına eşit miktarda yağ sürülür en üstüne de yağ sürüldükten sonra yufkalar rulo şeklinde sarılır kalan 3 bezeye de aynı işlem uygulanır dikdörgen bir çay tepsisine yerleşirilen rulolar buzdolabında 1 saat dinlendirilir![]() ![]() 1 saat sonra sertleşen rulolar bir elle sağa diğer elle sola döndürülerek uzatılır ve tepsiye dizilir ![]() ![]() 2 yemek kaşığı kadar ayrılan erimiş tereyağından böreğin üzerine sürülür ve mayalanması için yaklaşık 1 saat kadar dinlendirilir (daha az kabarsın isterseniz daha az bekletebilirsiniz)![]() mayalanan börek 200 c fırında altıüstü eşit kızarıncaya kadar pişirilir
|
|
|
|