![]() |
Berlin Usulü Tavuk Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Berlin Usulü Tavuk ÇorbasıMalzemeler 1 Adet küçük tavuk 1 Adet defne yaprağı 1 Adet küçük kuru soğan 10 Su bardağı su 2 Adet orta boy havuç 2 Çorba kaşığı buğday nişastası 1 Su bardağı konserve bezelye 2 Su bardağı erişte 2 Tatlı kaşığı tuz Üzeri İçin; 2 - 3 Dal maydanoz Hazırlanışı # Tavuk tencereye konur üzerine 10 su bardağı su 1 adet soyulmuş bütün kuru soğan ve 1 adet defne yaprağı eklenir ![]() ![]() # Pişen tavuk sudan alınır suyun içinde bulunan kuru soğan ve defne yaprağı atılır tavuk soğumaya bırakılır ![]() # Tavuk suyu orta ateşe yerleştirilir üzerine rendenin iri tarafıyla rendelenmiş havuç atılır ![]() # Tavuk suyu havuçla kaynayınca erişte ilave edilir 5 dakika kadar kaynatılır ![]() # Bu arada tavuk kemiklerinden ayrılır küçük parçalara bölünür ![]() # Erişte yumuşayınca konserve bezelye didiklenmiş tavuk ve tuz eklenir ![]() # Nişasta yarım su bardağı soğuk suda eritilir incecik akıtılarak çorbaya ilave edilir 2 - 3 dakika nişastanın topaklaşmaması için karıştırılır ![]() # Ocak kısık ayara getirilir ara sıra karıştırılarak 10 dakika daha kaynatılır ateşten alınır ![]() # Çorba servis kaselerine konur üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir servise sunulur ![]() Not: Taze bezelye kullanılacaksa bezelye havuç rendesini atmadan önce tavuk suyunda yumuşayana kadar pişirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|