![]() |
Berlin Usulü Tavuk Çorbası
Malzemeler 1 Adet küçük tavuk 1 Adet defne yaprağı 1 Adet küçük kuru soğan 10 Su bardağı su 2 Adet orta boy havuç 2 Çorba kaşığı buğday nişastası 1 Su bardağı konserve bezelye 2 Su bardağı erişte 2 Tatlı kaşığı tuz Üzeri İçin; 2 - 3 Dal maydanoz Hazırlanışı # Tavuk tencereye konur üzerine 10 su bardağı su 1 adet soyulmuş bütün kuru soğan ve 1 adet defne yaprağı eklenir. Tavuk iyice yumuşayana kadar pişirilir. # Pişen tavuk sudan alınır suyun içinde bulunan kuru soğan ve defne yaprağı atılır tavuk soğumaya bırakılır. # Tavuk suyu orta ateşe yerleştirilir üzerine rendenin iri tarafıyla rendelenmiş havuç atılır. # Tavuk suyu havuçla kaynayınca erişte ilave edilir 5 dakika kadar kaynatılır. # Bu arada tavuk kemiklerinden ayrılır küçük parçalara bölünür. # Erişte yumuşayınca konserve bezelye didiklenmiş tavuk ve tuz eklenir. # Nişasta yarım su bardağı soğuk suda eritilir incecik akıtılarak çorbaya ilave edilir 2 - 3 dakika nişastanın topaklaşmaması için karıştırılır. # Ocak kısık ayara getirilir ara sıra karıştırılarak 10 dakika daha kaynatılır ateşten alınır. # Çorba servis kaselerine konur üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir servise sunulur. Not: Taze bezelye kullanılacaksa bezelye havuç rendesini atmadan önce tavuk suyunda yumuşayana kadar pişirilir. Diğer işlemler aynı şekilde uygulanır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.