ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Berlin Usulü Tavuk Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=898385)

Prof. Dr. Sinsi 10-11-2012 10:29 PM

Berlin Usulü Tavuk Çorbası
 


Malzemeler

1 Adet küçük tavuk

1 Adet defne yaprağı

1 Adet küçük kuru soğan

10 Su bardağı su

2 Adet orta boy havuç

2 Çorba kaşığı buğday nişastası

1 Su bardağı konserve bezelye

2 Su bardağı erişte

2 Tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin;

2 - 3 Dal maydanoz

Hazırlanışı

# Tavuk tencereye konur üzerine 10 su bardağı su 1 adet soyulmuş bütün kuru soğan ve 1 adet defne yaprağı eklenir. Tavuk iyice yumuşayana kadar pişirilir.

# Pişen tavuk sudan alınır suyun içinde bulunan kuru soğan ve defne yaprağı atılır tavuk soğumaya bırakılır.

# Tavuk suyu orta ateşe yerleştirilir üzerine rendenin iri tarafıyla rendelenmiş havuç atılır.

# Tavuk suyu havuçla kaynayınca erişte ilave edilir 5 dakika kadar kaynatılır.

# Bu arada tavuk kemiklerinden ayrılır küçük parçalara bölünür.

# Erişte yumuşayınca konserve bezelye didiklenmiş tavuk ve tuz eklenir.

# Nişasta yarım su bardağı soğuk suda eritilir incecik akıtılarak çorbaya ilave edilir 2 - 3 dakika nişastanın topaklaşmaması için karıştırılır.

# Ocak kısık ayara getirilir ara sıra karıştırılarak 10 dakika daha kaynatılır ateşten alınır.

# Çorba servis kaselerine konur üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir servise sunulur.

Not: Taze bezelye kullanılacaksa bezelye havuç rendesini atmadan önce tavuk suyunda yumuşayana kadar pişirilir. Diğer işlemler aynı şekilde uygulanır.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.