|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| fenerbalığı, mezeler, salatalar, salatası, soslar |
Fenerbalığı Salatası 4 Salatalar & Mezeler & Soslar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fenerbalığı Salatası 4 Salatalar & Mezeler & SoslarFenerbalığı salatası Fenerbalığı salatası 4 Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 800 gram fenerbalığı filetosu 600 gram iç bakla 600 gram havuç 2 adet soğan 12 yemek kaşığı zeytinyağı 100 ml sebze suyu30 gram yaprak badem 2 diş sarmısak 2 demet fesleğen 3 yemek kaşığı limon suyu 4 yemek kaşığı un 1 adet kıvırcık salata tuz karabiber Hazırlanışı: Baklaları tuzlu kaynar suda haşlayıp zarlarını çıkartın Havuçları çubuk şeklinde kesin Soğanları küb şeklinde doğrayın, 2 yemek kaşığı kızgın sıvı yağda kavurun Sebze suyunu ilave edip kaynatın Havuçları katıp 3 dakika sonra baklaları ilave edin 2 dakika daha haşlayıp süzün Suyunu bir kaseye alın![]() Bademleri yağsız tavada kavurun Sarmısak, fesleğen, sebze suyu, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 4 yemek kaşığı zeytinyağını mikserde püre haline getirin Tuz ve karabiber ile tatlandırın Sebzeleri sosa katın![]() Balıkların üzerinden limon suyu gezdirin Una bulayıp zeytinyağında kızartın Tuz ve karabiber ekin Sebze ile balığı salata yaprakları üstüne yerleştirin Bademlerle süsleyip servis yapın
|
|
|
|