![]() |
Fenerbalığı Salatası 4 Salatalar & Mezeler & Soslar
Fenerbalığı salatası
Fenerbalığı salatası 4 Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 800 gram fenerbalığı filetosu 600 gram iç bakla 600 gram havuç 2 adet soğan 12 yemek kaşığı zeytinyağı 100 ml. sebze suyu 30 gram yaprak badem 2 diş sarmısak 2 demet fesleğen 3 yemek kaşığı limon suyu 4 yemek kaşığı un 1 adet kıvırcık salata tuz karabiber Hazırlanışı: Baklaları tuzlu kaynar suda haşlayıp zarlarını çıkartın. Havuçları çubuk şeklinde kesin. Soğanları küb şeklinde doğrayın, 2 yemek kaşığı kızgın sıvı yağda kavurun. Sebze suyunu ilave edip kaynatın. Havuçları katıp 3 dakika sonra baklaları ilave edin. 2 dakika daha haşlayıp süzün. Suyunu bir kaseye alın. Bademleri yağsız tavada kavurun. Sarmısak, fesleğen, sebze suyu, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 4 yemek kaşığı zeytinyağını mikserde püre haline getirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sebzeleri sosa katın. Balıkların üzerinden limon suyu gezdirin. Una bulayıp zeytinyağında kızartın. Tuz ve karabiber ekin. Sebze ile balığı salata yaprakları üstüne yerleştirin. Bademlerle süsleyip servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.