Balık Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarBalık salatası Balık salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 1 saat 20 kişilik Malzemeler: 6 adet yumurta 2 yemek kaşığı limon sirkesi 3 yemek kaşığı zeytinyağı 400 gram kırmızı soğan 500 gram patates 10 adet ançuez salatası 200 gram krema 1 demet dereotu 1/2 demet taze soğanın yeşil ucu 250 gram mayonez 400 gram orta boy salatalık turşusu 100 gram kapari tuz karabiber Hazırlanışı: Yumurtaları katı pişirin, soğuk sudan geçirin, soyun ve küb şeklinde kesin Patatesi kabuklu olarak tuzlu suda 30 dakika haşlayın, soyun ve küb şeklinde doğrayın![]() Patates küblerini tuz, karabiber, sirke ve zeytinyağı ile karıştırıp üstü örtülü olarak bir kenarda bekletin Soğanları soyun, ince kıyın![]() Balık filetolarını süzüp verevine ikiye bölün Mayonezi krema ile bir kasede karıştırın![]() Dereotunu ve taze soğanın yeşil uçlarını ince kıyın Salatalık turşusunu uzunlamasına dilimleyin![]() Soğanların yarısını büyük bir servis tabağına yayın Üzerine patatesin yarısını ve bunun da üzerine turşunun yarısını koyun![]() Yumurtanın yarısını üzerlerine serpin En son filetoların yarısını dizin Dereotu, kapari ve mayonezin yarısını üstüne ekleyin![]() Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın Yalnız bu defa, her malzemeden birazını süsleme için kenara ayırın![]() Ayırdığınız malzemeler ile süsleyin Servis yapana kadar soğuk bir yerde bekletin
|
|
|
|