Hardal Soslu Mantar Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hardal Soslu Mantar Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarHardal soslu mantar salatası Hardal soslu mantar salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 60 dakika 12 kişilik Malzemeler: 750 gram mantar 1 adet kıvırcık salata 100 gram mantar 4 dilim tost ekmeği 2 çay bardağı sıvı yağ 50 gram margarin 2 diş sarmısak 6 yemek kaşığı sirke 1 demet taze soğan 1/4 litre süt kreması 2 yemek kaşığı hardal 4 adet yumurta sarısı 6 yemek kaşığı sebze suyu Hazırlanışı: Manatarları yıkayın, kurulayın Salatayı yıkayıp suyunu iyice süzün, elinizle küçük parçalara ayırın Bir tabağa doldurup buzdolabında bekletin Jambonu küb şeklinde doğrayın Tost ekmeğinin kabuğunu çıkarın, onu da küb şeklinde doğrayın![]() Jambonu 2 yemek kaşığı yağda kızartın, delikli kepçe ile havlu üzerine çıkarın ![]() Tavaya margarin ekleyip ekmekleri kızartın, nar gibi olunca döğülmüş sarmısak katın Kağıt havlu üzerine çıkarın![]() Büyük bir kasede geri kalan sıvı yağ, sirke, tuz karabiber ile bir karışım hazırlayın Taze soğanı, çok küçük doğrayıp sosta bekletin Sos için süt kremasını 5 dk kaynatın Hardal ilave edin Yumurta sarısını bir iki kaşık sıcak krema ile çırpın Sosa karıştırın, tam karışıp koyulaşıncaya kadar ısıtın Ateşten indirip tuz ekleyin![]() Servis yapmadan önce mantarları ince dilimleyin, salata ile birlikte sirkeli karışıma katıp karıştırın Kıtır ekmek ve jambonla birlikte bir tabağa alın Sebze suyunu ısıtın, sosa karıştırın Salatanın yanında servis yapın
|
|
|
|