![]() |
Hardal Soslu Mantar Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Hardal soslu mantar salatası
Hardal soslu mantar salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 60 dakika 12 kişilik Malzemeler: 750 gram mantar 1 adet kıvırcık salata 100 gram mantar 4 dilim tost ekmeği 2 çay bardağı sıvı yağ 50 gram margarin 2 diş sarmısak 6 yemek kaşığı sirke 1 demet taze soğan 1/4 litre süt kreması 2 yemek kaşığı hardal 4 adet yumurta sarısı 6 yemek kaşığı sebze suyu Hazırlanışı: Manatarları yıkayın, kurulayın. Salatayı yıkayıp suyunu iyice süzün, elinizle küçük parçalara ayırın. Bir tabağa doldurup buzdolabında bekletin. Jambonu küb şeklinde doğrayın. Tost ekmeğinin kabuğunu çıkarın, onu da küb şeklinde doğrayın. Jambonu 2 yemek kaşığı yağda kızartın, delikli kepçe ile havlu üzerine çıkarın. Tavaya margarin ekleyip ekmekleri kızartın, nar gibi olunca döğülmüş sarmısak katın. Kağıt havlu üzerine çıkarın. Büyük bir kasede geri kalan sıvı yağ, sirke, tuz karabiber ile bir karışım hazırlayın. Taze soğanı, çok küçük doğrayıp sosta bekletin. Sos için süt kremasını 5 dk kaynatın. Hardal ilave edin. Yumurta sarısını bir iki kaşık sıcak krema ile çırpın. Sosa karıştırın, tam karışıp koyulaşıncaya kadar ısıtın. Ateşten indirip tuz ekleyin. Servis yapmadan önce mantarları ince dilimleyin, salata ile birlikte sirkeli karışıma katıp karıştırın. Kıtır ekmek ve jambonla birlikte bir tabağa alın. Sebze suyunu ısıtın, sosa karıştırın. Salatanın yanında servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.