Armutlu Deniz Ürünleri Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Armutlu Deniz Ürünleri Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarArmutlu deniz ürünleri salatası Armutlu deniz ürünleri salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 10 dakika 4 kişilik Malzemeler: 12 adet kabuksuz tarak 4 adet barbunya filetosu 1 adet armut 1 demet maydanoz 1 demet roka 1/2 demet dereotu 1 tatlı kaşığı taze yeşil soğan(kıyılmış) 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı sirke 1 adet limon tuz kekik karabiber Hazırlanışı: Armutu soyup küb doğrayın 1 tatlı kaşığı limon suyunu bir kenara ayırıp kalanını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve kekikle karıştırın, içine balık filetoları ile küb doğranmış armutları koyun Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 1 saat bekletin![]() Roka, dereotu ve maydanozu saplarından ayırıp, yıkayın Kalan limon suyu, kalan zeytinyağı, sirke ve tuzla bir sos hazırlayıp yeşilliklerin üzerine dökün![]() Balıkları ve armutları süzerek çıkarın, yağsız tavada pişirin Bir kenara çıkarıp aynı tavada tarakları pişirin![]() Her tabağa birer balık, 3 adet tarak koyun Armut ve salataları paylaştırın Taze soğanın yeşil uçları ile süsleyip servis yapın
|
|
|
|