![]() |
Armutlu Deniz Ürünleri Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Armutlu deniz ürünleri salatası
Armutlu deniz ürünleri salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 10 dakika 4 kişilik Malzemeler: 12 adet kabuksuz tarak 4 adet barbunya filetosu 1 adet armut 1 demet maydanoz 1 demet roka 1/2 demet dereotu 1 tatlı kaşığı taze yeşil soğan(kıyılmış) 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı sirke 1 adet limon tuz kekik karabiber Hazırlanışı: Armutu soyup küb doğrayın. 1 tatlı kaşığı limon suyunu bir kenara ayırıp kalanını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve kekikle karıştırın, içine balık filetoları ile küb doğranmış armutları koyun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 1 saat bekletin. Roka, dereotu ve maydanozu saplarından ayırıp, yıkayın. Kalan limon suyu, kalan zeytinyağı, sirke ve tuzla bir sos hazırlayıp yeşilliklerin üzerine dökün. Balıkları ve armutları süzerek çıkarın, yağsız tavada pişirin. Bir kenara çıkarıp aynı tavada tarakları pişirin. Her tabağa birer balık, 3 adet tarak koyun. Armut ve salataları paylaştırın. Taze soğanın yeşil uçları ile süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.