![]() |
Kivili Tavuk Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kivili Tavuk Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarKivili tavuk salatası Kivili tavuk salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram kemiksiz tavuk eti 200 ml ![]() 3 adet portakal 3 adet kivi 1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı portakal suyu 3 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu tuz karabiber Hazırlanışı: Tavuk etini, karabiber ile ovup, 50 ml sıvı yağda kızartın ![]() Ağzını kapatıp hafif ateşte 15 dk pişirin ![]() Portakalları beyaz kısımları tamamen gidecek şekilde elma gibi soyun ![]() Bıçakla keserek dilimlere ayırın ![]() ![]() Yumurta sarısını tuz, karabiber ve portakal suyu ile çırpın ![]() 150 ml sıvı yağı yavaş yavaş katarak çırpmaya devam edip bir sos hazırlayın ![]() Yoğurt ile kıyılmış dereotunu bu sosa karıştırın ![]() Eti dilimleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|