![]() |
Kivili Tavuk Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Kivili tavuk salatası
Kivili tavuk salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram kemiksiz tavuk eti 200 ml. sıvı yağ 3 adet portakal 3 adet kivi 1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı portakal suyu 3 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu tuz karabiber Hazırlanışı: Tavuk etini, karabiber ile ovup, 50 ml sıvı yağda kızartın. Ağzını kapatıp hafif ateşte 15 dk pişirin. Portakalları beyaz kısımları tamamen gidecek şekilde elma gibi soyun. Bıçakla keserek dilimlere ayırın. Kivileri soyun, uzunlamasına ikiye bölüp dilimleyin. Yumurta sarısını tuz, karabiber ve portakal suyu ile çırpın. 150 ml sıvı yağı yavaş yavaş katarak çırpmaya devam edip bir sos hazırlayın. Yoğurt ile kıyılmış dereotunu bu sosa karıştırın. Eti dilimleyin. Kivi, portakal ve sos ile birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.