![]() |
Pirinçli Kuşkonmaz Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pirinçli Kuşkonmaz Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarPirinçli kuşkonmaz salatası Pirinçli kuşkonmaz salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 50 dk 4 kişilik Malzemeler: 130 gram pirinç 500 gram beyaz kuşkonmaz 250 gram yeşil kuşkonmaz 150 gram turp 70 gram arpacık soğan 2 adet küçük acı biber 10 gram tereyağı 15 gram şeker 75 ml ![]() tuz karabiber Hazırlanışı: Pirinci tuzlu suda 15-18 dakika haşlayıp süzün ![]() Kuşkonmazların beyazlarını uç kısımlarının hemen altından, yeşillerini ortadan başlayarak soyun ![]() ![]() ![]() Su, şeker, tereyağı ve tuzu kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Sos için; turpları temizleyin, ince şeritler halinde kesin ![]() ![]() Turp, soğan, acı biber, yağ ve 45 ml ![]() ![]() Pirinç ve kuşkonmazları bir miktar sosla karıştırıp, ısıtılmış tabaklara koyun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|