![]() |
Pirinçli Kuşkonmaz Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Pirinçli kuşkonmaz salatası
Pirinçli kuşkonmaz salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 50 dk 4 kişilik Malzemeler: 130 gram pirinç 500 gram beyaz kuşkonmaz 250 gram yeşil kuşkonmaz 150 gram turp 70 gram arpacık soğan 2 adet küçük acı biber 10 gram tereyağı 15 gram şeker 75 ml. zeytinyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Pirinci tuzlu suda 15-18 dakika haşlayıp süzün. Kuşkonmazların beyazlarını uç kısımlarının hemen altından, yeşillerini ortadan başlayarak soyun. Alttaki sert kısımlarını kesip, 1 cm. eninde doğrayın. Su, şeker, tereyağı ve tuzu kaynatın. Beyaz kuşkonmazları orta ateşte, ağzı kapalı olarak 3-4 dakika haşlayın, yeşilleri ilave edin ve 3-4 dakika daha haşlayıp tencereden çıkartıp süzün. 45 ml. haşlama suyunu saklayın. Sos için; turpları temizleyin, ince şeritler halinde kesin. Soğanları ve çekirdekleri çıkartılmış acı biberleri küp şeklinde doğrayın. Turp, soğan, acı biber, yağ ve 45 ml. haşlama suyunu tuz ve karabiber ile karıştırın. Pirinç ve kuşkonmazları bir miktar sosla karıştırıp, ısıtılmış tabaklara koyun. Yanında sos ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.