Pancar Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pancar Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarPancar salatası Pancar salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 65 dakika 2 kişilik Malzemeler: 300 gram kırmızı pancar tuz karabiber 1 adet yumurta sarısı 2 tatlı kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 tutam toz şeker 6 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı yoğurt 1/2 demet dereotu 1 adet salatalık 150 gram tuzsuz beyaz peynir Hazırlanışı: Kırmızı pancarı kaynar tuzlu suda kabuğunu soymadan 50dk haşlayın![]() Yumurta sarısını hardal, limon suyu, tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile kaynatın ![]() Çırpmaya devam ederek sıvı yağı katın ve yoğurt ilave edin ![]() Bir iki sap dereotunu bir kenara ayırın, kalanını kıyın, sosa karıştırıp buzdolabına koyun ![]() Salatalığı yıkayıp küb şeklinde doğrayın Pancarın kabuğunu soyup soğumasını bekleyin ve doğrayın![]() Tüm malzemeyi sosa katıp 30dk dinlendirin Gerekirse tuzlayın, üzerine dereotu serpiştirip servis yapın
|
|
Pancar Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pancar Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarPancar salatası Hazırlama süresi 2 saat 4 kişilik Malzemeler: 700 gram pancar 250 gram arpacık soğanı 12 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yemek kaşığı elma sirkesi 2 adet kırmızı yaprak salatası 40 gram ceviz içi 100 gram rokfor peyniri toz şeker tuz beyaz karabiber Hazırlanışı: Pancarı soğuk su ile yıkayın Alt ve üst kısımlarını keserek düzeltin ve tek tek alüminyum folyoya sarın![]() Soğanların hepsini birden soymadan ayrı bir folyoya sarın ![]() Pancarları önceden 200ø ısıtılmış fırın teline koyup 1 saat 30 dakika pişirin 45 dakikada soğanları ilave edin![]() Pancarları folyodan çıkarıp haşlanmış patates soyar gibi soyun ![]() Soğanların kabuklarını ayıklayın Hepsini soğumaya bırakın![]() Kırmızı pancarları 10ar dilime, soğanları 4er parçaya kesin ![]() Zeytinyağını sirke, 2 yemek kaşığı su, tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile karıştırıp bir sos yapın ![]() Pancar ve soğanların üzerine döküp 1 saat oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak çektirin ![]() Bu arada salatayı ayıklayın, yıkayın ve kurulayın Cevizleri yağsız tavada pembeleştirin ve kıyın![]() Tüm malzemeyi salata kasesine koyun, üzerine rokfor peyniri ufalayıp sosu gezdirin
|
|
Pancar Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pancar Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarPancar salatası Hazırlama süresi 40 dakika 2 kişilik 528 kalori Malzemeler: 300 gram küçük boy pancar 2 dilim kepekli tost ekmeği 20 gram tereyağı 80 gram ıspanak 50 gram kırmızı soğan 100 gram rokfor peyniri 150 gram yoğurt 75 gram krema karabiber Hazırlanışı: Pancarları yıkayın Kaynar tuzlu suda, üstü kapalı 15-20 dakika haşlayın![]() Bu arada, kepekli tost ekmeklerinin kenarlarını çıkartın ![]() 1 cm büyüklüğünde küp doğrayın, tereyağında hafifçe kavurun![]() Ispanakları yıkayın, süzün ![]() Kırmızı soğanı ince dilimleyin ![]() Sosu hazırlamak için: Rokfor peynirini ezin, süzgeçten geçirin ![]() Yoğurt, biber ve krema ile karıştırın ![]() Pancarları süzün, soğuk sudan geçirin ve sekiz parçaya bölün ![]() Soğan ve ıspanak ile beraber servis tabağına yerleştirin ![]() Üzerine peynir sosunu dökün ve kızarmış ekmekleri serpip servis yapın
|
|
Pancar Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pancar Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarPancar salatası Hazırlama süresi 85 dakika 4-6 kişilik Malzemeler: 400 gram kırmızı pancar 250 gram patates 1 adet kereviz 2 adet soğan 8 adet kornişon 4 yemek kaşığı turşu suyu 2 adet kırmızı elma 600 gram taze lüfer filetosu 1 yemek kaşığı sirke 1 demet dereotu 3 yemek kaşığı mayonez 150 ml kremakarabiber Hazırlanışı: Kırmızı pancarı tuzlu kaynar suda 1 saat haşlayın, soyup 1 cm eninde küp şeklinde doğrayın Patatesleri kabuklarıyla birlikte 20 dakika tuzlu suda haşlayın Soğuk sudan geçirin, kabuklarını soyup küp şeklinde kesin![]() Kerevezi soyun, küp şeklinde doğrayıp tuzlu kaynar suda 8-10 dakika haşlayın Soğuk sudan geçirerek bir süzgeç üzerinde süzülmeye bırakın![]() Soğanları soyun ve kornişon turşusu ile birlikte ince kıyın Elmaları yıkayıp, küp şeklinde doğrayın Lüfer filetosunu 2,5 cm eninde şerit şeklinde doğrayın Tüm malzemeleri karıştırın![]() 4 yemek kaşığı turşu suyuyla sirkeyi karıştırıp salatanın üzerine dökün Dereotunu ince kıyın, salataya karıştırın Mayonezle kremayı karıştırın, tuz ve biber serperek tadlandırın Servis yapmadan az önce salataya karıştırın![]() Köy ekmeği üzerinde servis yapabilirsiniz
|
|
|
|