Tere Salatalı Kuşkonmaz Sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tere Salatalı Kuşkonmaz Sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiTere salatalı kuşkonmaz sufle Tere salatalı kuşkonmaz sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 2 saat 12 kişilik Malzemeler: 2 kilogram orta kalınlıkta beyaz kuşkonmaz 200 gram tereyağı 8 adet yumurta 2 tatlı kaşığı tozşeker tuz 3-4 demet tere 8 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı tozşeker 8 yemek kaşığı sıvıyağ 8 yemek kaşığı zeytinyağı 60 adet ayıklanmış ve pişmiş karides beyaz karabiber Hazırlanışı: Kuşkonmazları soyun uçların en iyilerinden 12 tanesini 5 cm uzunluğunda kesin ve nemli bir beze sarın Kalan kuşkonmazları iri parçalara bölün ve 175 gr tereyağı, tuz ve şeker ile ağzı kapalı olarak orta ateşe 8-10 dakika pişirin![]() 3 yemek kaşığı kuşkonmaz suyunu bir kaba ayırın Kuşkonmazları kalan suyla püre haline getirin ve ezerek süzgeçten geçirin Fırını 180ø ısıtın![]() 12 adet oval veya yuvarlak ısıya dayanıklı porselen kalıbı (1/8'er lt 'lik) kalan tereyağı ile yağlayın![]() Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın Ayırdığınız 3 yemek kaşığı kuşkonmaz suyunu biraz ısıtın Yumurta sarıları ile kuşkonmaz suyunu koyuca bir kıvam alana ve köpük köpük olana kadar çırpın Yumurta aklarını kar haline getirin![]() İlk önce yumurta sarısını sonra yumurta karını kuşkonmaz püresine katın Karışımı kalıplara doldurun Aralıklı olarak derince fırın tepsisine dizin Tepsiye kalıpların kenar hizalarının 1 cm altına gelecek kadar kaynar su koyun Fırının alttan ikinci rafında 20-25 dakika pişirin 5 dakikada söndürdüğünüz fırında bekletin![]() Daha sonra kalıpları dikkatlice tepsiden alın ve soğumaya bırakın 12 adet kuşkonmaz ucunu az miktarda tuzlu suda dirice pişirin![]() Salata için tereyi yıkayın ve kurutun Sirke, hardal, tuz, şeker, beyaz karabiber, sıvı yağ ve zeytinyağını çırpın Kuşkonmaz uçlarını uzunlamasına ikiye kesin ve mutfak kağıdı üzerine koyun![]() Kalıpları kısa bir süre sıcak suya oturtun, bıçakla kenarlarını ayırıp tabaklara boşaltın Her birinin üzerine 2'şer kuşkonmaz ucu koyun![]() Tereleri hazırladığınız sosa batırıp suflenin etrafına yerleştirin Her birine 5 adet ayıklanmış karides koyun Kalan sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın
|
|
|
|