Cevizli Biberli Patlıcan Ekşimesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzeme |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Biberli Patlıcan Ekşimesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemeCevizli biberli patlıcan ekşimesi Cevizli biberli patlıcan ekşimesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzeme Hazırlama süresi 50 dakika 8 kişilik Malzemeler: 300 gram ceviz 2 çorba kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı kimyon 5 dilim bayat ekmek 2 adet soğan 1 kilogram patlıcan 1 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı nar ekşisi tuz Hazırlanışı: Başbiberleri sıcak suda 20dk bekletin, yumuşamasını sağlayın Tohumlarını ayıklayıp, yıkayın Bayat ekmekleri su ile ıslatıp iyice sıkın Soğanları ince ince rendeleyin Suyu süzülen biberlere ceviz, rende soğanın yarısı, ekmek içi, kimyon, tuz ilave edin ve iyice ezerek karıştırın, püre haline getirin Biber bulunamazsa yerine biber salçası kullanarak aynı sosu hazırlayabilirsiniz![]() Patlıcanları yıkayın, kurulayın Fırında veya ocak üzerinde, harlı ateşte közleyin Kabuklarını soyun Suyunun süzülmesi için süzgeçte 5dk bekletin Sarmısağı ezin Nar ekşisi ve tuzu koyup karıştırın![]() Önceden hazırladığınız cevizli biberden, arzuya göre patlıcan ezmesine üç kaşık karıştırıp servis yapın
|
|
|
|