![]() |
Domates Soslu Pazı Sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Soslu Pazı Sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiDomates soslu pazı sarma Domates soslu pazı sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 8 adet büyük pazı yaprağı 750 gram domates 100 gram sucuk 250 gram dil peyniri 2 adet taze soğan 1 yemek kaşığı sıvı yağ 50 gram margarin 2 diş sarmısak tuz karabiber toz şeker Hazırlanışı: Pazı yapraklarını sap kısımlarnı kesin ayırın ![]() ![]() Soğuk suya tutun ve kağıt havlu üzerine koyun ![]() ![]() Pazı saplarını taze soğan, sucuk ve peyniri küçük küçük doğrayın ![]() Sıvı yağı tavada ısıtın ![]() ![]() Karabiber katın ve soğumaya bırakın ![]() ![]() İçi üstüste koyduğunuz pazı yapraklarına bölüştürün ![]() Yaprakların kenarlarını içe doğru kıvırıp, rulo yapın ![]() ![]() 20 gr margarini tavada kızdırın ![]() ![]() Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 5-6 dk pişirin ![]() Aynı zamanda kalan yağı başak tavada kızdırın ![]() ![]() Domateslerle birlite tavaya koyup suyunu çekene kadar pişirin ![]() ![]() Pazı sarmalarını domates sosu ile birlikte, üzerlerine yeşillik serpip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|