![]() |
Domates Soslu Pazı Sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Domates soslu pazı sarma
Domates soslu pazı sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 8 adet büyük pazı yaprağı 750 gram domates 100 gram sucuk 250 gram dil peyniri 2 adet taze soğan 1 yemek kaşığı sıvı yağ 50 gram margarin 2 diş sarmısak tuz karabiber toz şeker Hazırlanışı: Pazı yapraklarını sap kısımlarnı kesin ayırın. Yapraklarını kaynamakta olan suya sokup çıkarın. Soğuk suya tutun ve kağıt havlu üzerine koyun. Domateslerin kabuklarını soyup küb şeklinde kesin. Pazı saplarını taze soğan, sucuk ve peyniri küçük küçük doğrayın. Sıvı yağı tavada ısıtın. Pazı sapları, sucuk ve taze soğanı kavurun. Karabiber katın ve soğumaya bırakın. Daha sonra peynir ile karıştırın. İçi üstüste koyduğunuz pazı yapraklarına bölüştürün. Yaprakların kenarlarını içe doğru kıvırıp, rulo yapın. Açılmaması için kürdan dile tutturun. 20 gr margarini tavada kızdırın. Daha sonra sardığınız pazıların her 2 tarafını kızartın. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 5-6 dk pişirin. Aynı zamanda kalan yağı başak tavada kızdırın. Sarmısağı soyun, ezin. Domateslerle birlite tavaya koyup suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, acı kırmızı biber ve 1 tutam şeker ile tatlandırın. Pazı sarmalarını domates sosu ile birlikte, üzerlerine yeşillik serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.