Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, türlü, yapılışı, yemekleri

Bezelyeli Türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Bezelyeli türlü
Bezelyeli türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

500 gram ufak patates
300 gram havuç
20 gram tereyağı
1 yemek kaşığı un
250 ml et suyu (tablet)
muskat
1 demet taze soğan
300 gram bezelye
200 ml kremşanti
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı maydanoz
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Patates ve havuçları soyun Havuçları dörde bölüp iri parçalara doğrayın Sebzeleri tereyağında çevirin, un serpip karıştırın Et suyunu ilave edin Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın 15 dakika ağzı kapalı olarak pişirin
Taze soğanları halka halka doğrayıp bezelyelerle birlikte tencereye katın, 5 dakika daha pişirin Kremşantiyi ilave edin, gerekirse limon suyu, tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın Üzerine maydanoz serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.