![]() |
Bezelyeli Türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Bezelyeli türlü
Bezelyeli türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram ufak patates 300 gram havuç 20 gram tereyağı 1 yemek kaşığı un 250 ml. et suyu (tablet) muskat 1 demet taze soğan 300 gram bezelye 200 ml. kremşanti 2 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Patates ve havuçları soyun. Havuçları dörde bölüp iri parçalara doğrayın. Sebzeleri tereyağında çevirin, un serpip karıştırın. Et suyunu ilave edin. Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın. 15 dakika ağzı kapalı olarak pişirin. Taze soğanları halka halka doğrayıp bezelyelerle birlikte tencereye katın, 5 dakika daha pişirin. Kremşantiyi ilave edin, gerekirse limon suyu, tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın. Üzerine maydanoz serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.