ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bezelyeli Türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781812)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:12 PM

Bezelyeli Türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Bezelyeli türlü
Bezelyeli türlü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

500 gram ufak patates
300 gram havuç
20 gram tereyağı
1 yemek kaşığı un
250 ml. et suyu (tablet)
muskat
1 demet taze soğan
300 gram bezelye
200 ml. kremşanti
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı maydanoz
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Patates ve havuçları soyun. Havuçları dörde bölüp iri parçalara doğrayın. Sebzeleri tereyağında çevirin, un serpip karıştırın. Et suyunu ilave edin. Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın. 15 dakika ağzı kapalı olarak pişirin.
Taze soğanları halka halka doğrayıp bezelyelerle birlikte tencereye katın, 5 dakika daha pişirin. Kremşantiyi ilave edin, gerekirse limon suyu, tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın. Üzerine maydanoz serpip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.