Akdeniz Usülü Dil Balığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Akdeniz Usülü Dil BalığıAkdeniz usülü dil balığı Akdeniz usülü dil balığı Hazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik 517 kalori Malzemeler: 120 ml zeytinyağı15 ml beyaz şarap sirkesi30 gram taze rezene 30 gram tane hardal 250 gram kiraz domates 300 gram kaymaklı yoğurt 4 dal biberiye toz safran tuz karabiber Hazırlanışı: Dil balığı filetolarını soğuk suda yıkayın, sularını süzdürün Filetolara tuz ve karabiber serpin, limon suyu gezdirin Isıya dayanıklı bir fırın kabına balıkları yerleştirin ve üzerlerine birer dilim limon koyun![]() Acı biberi ve bir diş sarmısağı ince ince dilimleyin Yeşil soğanı parmak kalınlığında parçalara kesin![]() Tane rezene, hardal, bir diş sarmısak ve acı biberi 100 ml zeytinyağı ile tavada 3 dakika kavurun![]() Soğanları ve domatesleri de biberli hardallı karışıma ekleyip 2 dakika daha kavurduktan sonra biberiyeleri ilave edin Tuz ve karabiber serpin![]() Hazırladığınız hardallı karışımı dil balığı filetolarının üzerine yayın ![]() Önceden 220oC’de ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirin ![]() Kalan sarmısağı ince ince kıyın ve safran, yoğurt, 20 ml zeytinyağı ve sirke ile derince bir kasede iyice karıştırın![]() Hazırladığınız karışımı tuz ve karabiber ilave ederek tatlandırdıktan sonra dil balığı filetolarının yanında dip olarak servis yapın
|
|
|
|